Ειδικό μισθολόγιο: Κόκκινη γραμμή από τους στρατιωτικούς της Θεσσαλίας

Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το επερχόμενο νέο ειδικό μισθολόγιο κινητοποίησε την ΕΣΠΕΘ

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ Στέφανος Κουκουράβας απευθύνεται στην κυβέρνηση για όσα ακούγονται για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, τα ισοδύναμα και το νέο ειδικό μισθολόγιο και ζητά απαντήσεις  με αφορμή τον καταιγισμό πληροφοριών και την πολιτική κόντρα που ξέσπασε.

Σε άρθρο του τονίζει πως σε ότι αφορά θέματα οικονομικού περιεχομένου είναι και αποτελούν τη κόκκινη γραμμή για την Ε.Σ.ΠΕ.Θ, «η οποία σέβεται πρωτίστως το συνάδελφο και το δικαίωμα του, για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή, ελάχιστο, διασφαλισμένο μισθό». Ενώ ο ίδιος διευκρινίζει μετά την κυβερνητική προαναγγελία πως άμεσα θε φέρει νέο μισθολόγιο ότι « η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) ουδέποτε ζήτησε νέο ειδικό μισθολόγιο, παρά μόνο ζητά η Πολιτεία να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, έτσι ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά (υπόλοιπο 50%) καθώς επίσης και των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012».

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της ΕΣΠΕΘ, Υπλγού (ΕΜ) Στέφανου Κουκουράβα αναφέρει:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων σε διάφορες ιστοσελίδες, αναφορικά με το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών για όλους τους ένστολους, είτε πρόκειται για στρατιωτικούς είτε για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, διότι δεν βρέθηκαν τα περίφημα “ισοδύναμα” έχω να αναφέρω τα εξής:

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ανεύθυνες ερμηνείες και σπερμολογίες τείνουν να προκαλέσουν ένα ρευστό περιβάλλον στον κλάδο μας με αναπάντητο το καίριο ερώτημα:

«τι μέλλει γενέσθαι με τα ισοδύναμα και το μισθολόγιο μας;;……»

Αρνούμαι να δεχτώ ότι μια υπεύθυνη Κυβέρνηση μπορεί να μένει απλός θεατής όσων ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν με την υπηρεσιακή μας υπόσταση, καλλιεργώντας ένα κλίμα ανησυχίας και αγωνίας άλλοτε «πληροφορώντας» μας ότι, δεν θα υπάρξει αναστολή μισθολογικών προαγωγών από 01.01.2017 ακολουθώντας το ήδη υπάρχων μισθολόγιο και άλλοτε ότι επίκειται η θεσμοθέτηση νέου ειδικού μισθολογίου. Κατ΄ αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το ηθικό και η συνοχή των στελεχών των ΕΔ.

Δεν γνωρίζω ποιοι και τι απεργάζονται ερήμην μας. Πρέπει όμως όλοι οι συνάδελφοι από την πλευρά μας να δώσουμε τη μάχη των μαχών για να μην καταλήξουμε να θεωρούμε πάρεργο την κύρια απασχόλησή μας, αναζητώντας τη δεύτερη ή την τρίτη, εκτός υπηρεσίας, δουλειά για τις βασικές βιοποριστικές μας ανάγκες.

Σας ενημερώνω ότι, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ) ουδέποτε ζήτησε νέο ειδικό μισθολόγιο, παρά μόνο ζητά η Πολιτεία να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, έτσι ώστε να επιστραφούν τα αναδρομικά (υπόλοιπο 50%) καθώς επίσης και των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Τέλος σας γνωρίζω ότι, τόσο για μένα ως Πρόεδρος, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, σε ότι αφορά θέματα οικονομικού περιεχομένου είναι και αποτελούν τη κόκκινη γραμμή για την Ε.Σ.ΠΕ.Θ, η οποία σέβεται πρωτίστως το συνάδελφο και το δικαίωμα του, για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή, ελάχιστο, διασφαλισμένο μισθό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ