Κορονοϊός: Αυτά είναι τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κορονοϊός: Πόσα είναι τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι λέει το ΓΕΕΘΑ.

Σε πέντε ανέρχονται μέχρι σήμερα τα διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία είναι στελέχη και όχι στρατεύσιμοι.

Μετά από επικοινωνία που είχε το Armynow.gr με το ΓΕΕΘΑ, τα δύο τελευταία κρούσματα που διαπιστώθηκαν είναι ένας ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στο υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ», ενώ επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες για τον αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη στη 12η Μεραρχία.

Όσον αφορά τον ανθυπασπιστή του Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ», είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ισπανία, ιδιωτικά και αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, παρουσίασε συμπτώματα του κορονοϊού, για το λόγο αυτό και δεν παρουσιάστηκε καθόλου στην υπηρεσία του και δεν ήρθε σε επαφή με κανένα συνάδελφό του και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα δύο τελευταία κρούσματα προστέθηκαν στα άλλα τρία που έχουν ήδη διαπιστωθεί και αφορούν τον στρατιωτικό γιατρό στο ΝΙΜΙΤΣ, τον υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στη Φ/Γ «Ύδρα» και είναι συγγενής του ναυάρχου ε.α ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, καθώς και ένα ξένο κομάντο από το Μαρόκο, που παρακολουθούσε Σχολείο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα της Κρήτης. Ο Μαροκινός κομάντο επέστρεψε στην πατρίδα του την περασμένη Παρασκευή, μετά από εκπαίδευση που ολοκλήρωσε στο ΚΕΝΑΠ μαζί με άλλους εκπαιδευόμενους, ωστόσο άρχισε να μην νιώθει καλά και αφού επιβεβαίωσε ότι βγήκε θετικός στον κορονοϊό ενημέρωσε το ΚΕΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ όλοι οι προσβληθέντες από τον ιό είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που συνιστά είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, ώστε να μπορέσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση που περνάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ