Κορονοϊός – Ένοπλες Δυνάμεις: Τα κρούσματα σε Δ΄ ΣΣ, Γ΄ ΣΣ και ΑΣΔΕΝ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η χώρα εδώ και εβδομάδες όπως και όλος ο κόσμος πλήττεται από τον κορονοϊό covid-19 και όπως είναι αναμενόμενο κρούσματα υπάρχουν πλέον και στις Ένοπλες Δυνάμεις αν και σε μικρό βαθμό σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία.

Όπως μετέφερε στο ρεπορτάζ του στην ΕΡΤ3  ο δημοσιογράφος Νίκος Λαδιανός  και σύμφωνα, με αποκλειστικές του πληροφορίες, ο απολογισμός στον Στρατό Ξηράς μέχρι χθες το βράδυ, είναι 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού, με έναν υπαξιωματικό να νοσηλεύεται στην Αλεξανδρούπολη.

Στην περιοχή του Γ’ Σώματος Στρατού, έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα με πιο σοβαρή περίπτωση έναν Αρχιλοχία, προερχόμενο από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Ενώ μόνο ένα κρούσμα καταγράφεται στην ΑΣΔΕΝ. Γενικά τα κρούσματα στις ΕΔ παραμένουν σε πολύ χαμηλό ποσοστό, σαφώς μικρότερο του γενικού ποσοστού.

Να πούμε επίσης, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατεύσιμοι που ήταν στα κέντρα εκπαίδευσης, πηγαίνουν κανονικά στις μονάδες τους και οι περίπου 220 που βρίσκονται στο Πετροχώρι, για τους οποίους υπήρξε μια σχετική φημολογία, μάλλον θα μετακινηθούν την Παρασκευή, με πούλμαν που έχει μισθώσει ο Στρατός προκειμένου να μετακινηθούν με όσο γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.

Όπως, εξάλλου, ανέφερε το πρωί, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά επαναλαμβάνει και η στρατιωτική ηγεσία, όποιος περιορισμός γίνεται των στρατευσίμων, γίνεται για τη δική τους προστασία! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό των στρατιωτικών σχολών, όπου οι σπουδαστές παρέμειναν μέσα και δεν εμφανίστηκε ούτε ένα κρούσμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ