Κορονοϊός: Θα μάθουμε κάτι από τη δοκιμασία;

ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ

Ο Νικόλαος Λαδιανός δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3 γράφει με αφορμή τη δοκιμασία που περνάει η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό και θέτει ζητήματα που σίγουρα θα πρέπει να μας απασχολήσουν και για την επόμενη ημέρα

ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Η Φύση εκδικείται. Και αν μας φαίνεται σκληρός ο όρος “εκδικείται”, τότε μπορούμε, ακόμη πιο σοφά, να πούμε πως η Φύση έχει την υπερβατική ιδιότητα να αυτοπροστατεύεται. Κάποιοι θα το πουν -ανάμεσά τους κι εγώ- Θεία Πρόνοια.

Βασανίσαμε τον Πλανήτη. Βασανίσαμε τις ισορροπίες. Βασανίσαμε την ύπαρξη των άλλων ειδών, που επίσης δικαιούνται το μερίδιο τους στον πλανήτη αυτό. Βασανίσαμε την ίδια την Ύπαρξή μας. Με την Απληστία μας, με την Αλαζονεία μας, με την Αδιαφορία μας. Έρχεται η Θεία Πρόνοια, μέσω κάποιου οργάνου, και επαναφέρει την Ισορροπία. Έστω με αυτό το τεράστιο κόστος για όλους μας.

Θα δείτε. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Καθίζηση στην ζήτηση πετρελαίου. Καθίζηση στη βιομηχανική παραγωγή. Σχεδόν μηδενικοί οι ρύποι. Διάλειμμα στην υπερθέρμανση. Σίγουρα από μακριά θα φαίνεται ο πλανήτης σαν να περνά τις καλύτερες ημέρες του.

Ακόμη και οι πόλεις μας, αν αφουγκραστείτε, θα νιώσετε ότι ηρέμησαν. Ησύχασαν. Καμία ηχορύπανση.

Θα μάθουμε, άραγε, μετά από αυτό το σοκ; Δύσκολο να το πει κάποιος. Πολλές φορές στο παρελθόν είπαμε ότι η Ανθρωπότητα βγήκε τραυματισμένη από μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά πιο σοφή και δυνατή. Και πάλι τα ίδια λάθη επαναλήφθηκαν. Όμως είπαμε: Όσο ζούμε, ελπίζουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ