Κως: Κερδοσκοπία καταγγέλλουν στρατιωτικοί – Τι κάνει η ΑΣΔΕΝ;

Την ώρα που οι σεισμοπαθείς στρατιωτικοί στην Κω καταγγέλλουν κερδοσκοπία στις ενοικιάσεις κατοικιών, υποστηρίζουν ότι η ΑΣΔΕΝ δεν ενδιαφέρθηκε για το προσωπικό

 

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Κάτι περίεργο φαίνεται ότι συμβαίνει στην Κω.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία φθάνουν πληροφορίες για τις συχνές επισκέψεις που πραγματοποιεί ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ, ωστόσο καμία από αυτές δεν αφορά επίσκεψη σε σεισμόπληκτους στρατιωτικούς!

Το θέμα αυτό μαθαίνουμε ότι συζητιέται έντονα και οι στρατιωτικοί που έχουν πληγεί από τους σεισμούς θεωρούν ότι η ηγεσία δεν δείχνει ενδιαφέρον για την κατάστασή τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός στις 21 Ιουλίου 2017 κινητοποιήθηκαν με βάση το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και βοήθησαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κω όπου χρειαζόταν.

Την ίδια ημέρα, όπως μας πληροφορεί το ΓΕΣ “ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, επισκέφθηκε την Περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» στην Κάλυμνο και στη Ψέριμο, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το υψηλό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχουν το προσωπικό”.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΓΕΣ,  “ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα στη νήσο Λέρο, όπου παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 588 Μηχανοκινήτου Τάγματος Πεζικού (588 Μ/Κ ΤΠ).

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού μας, καθώς και η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων”.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ούτε και τότε επισκέφθηκε τους πληγέντες στρατιωτικούς.

Σίγουρα πάντως δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για επίσκεψη του ΑΣΔΕΝάρχη, στους σεισμόπληκτους. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως οι επισκέψεις ανακοινώνονται.
Καταγγελίες για κερδοσκοπία

 

Πολλοί από τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους μέχρι πρόσφατα κοιμούνταν είτε στα στρατόπεδα, είτε σε κάποια ξενοδοχεία που υποδέχτηκαν σεισμοπαθείς, είτε υπαίθρια, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές.

Μάλιστα, επειδή είναι περίοδος μεταθέσεων υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με την εξεύρεση οικίας και την κάθετη άνοδο της τιμής των ενοικίων.

Οι στρατιωτικοί καταγγέλλουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κερδοσκοπίας με πρόφαση τον σεισμό.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ