Κωσταράκος: Αυτό είναι το νέο το Στρατηγείο για την ευρωπαϊκή άμυνα

Ένα μεγάλο βήμα για την ευρωπαϊκή άμυνα αποτελεί το στρατηγείο MPCC στις Βρυξέλλες. Δείτε τι είπε ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος για το νέο Στρατηγείο

 

Η σύσταση αυτού του Στρατηγείου αποτελεί μια πολύ σημαντική επιχειρησιακή απόφαση ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας για την οποία επέμεναν και αγωνίστηκαν για χρονιά πολλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι στους κόλπους της ΕΕ.

Ο τίτλος, MPCC – military planning & conduct capability – Δομή σχεδίασης και διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων) , αν και ασυνήθιστος απεικονίζει τη δύναμη της ΕΕ να πετυχαίνει αυτό που απαιτείται τελικά, ακόμα και αν απαιτούνται συμβιβασμοί και υποχωρήσεις σε εθνικές προκαταλήψεις.

Θα συμβάλει στην άμεση κάλυψη ενός υπάρχοντος επικίνδυνου κενού στη δκση και τον έλεγχο άλλα και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των μη εκτελεστικών ευρωπαϊκών αποστολών οι οποίες επί του παρόντος είναι οι εκπαιδευτικές αποστολές της ΕΕ:

  • στη Σομαλία (EUTM Somalia),
  • στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EUTM RCA)
  • στο Μάλι (EUTM Mali).
Την έναρξη της λειτουργίας του ανακοίνωσε ο Στρατηγός Κωσταράκος στο Twitter

 

Το στρατηγείο θα αποτελέσει τη στατική δομή διοίκησης και ελέγχου εκτός της περιοχής των επιχειρήσεων σε στρατιωτικό στρατηγικό επίπεδο και θα είναι υπεύθυνο για την επιχειρησιακή σχεδίαση και τη διεξαγωγή μη εκτελεστικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης, ανάπτυξης, υποστήριξης και επαναφοράς δυνάμεων της ΕΕ.

Αρχικά το Στρατηγείο θα απασχολεί 25 αξιωματικούς, ενισχυόμενο όπου απαιτείται από το Στρατιωτικό Επιτελείο της ΕΕ και επικεφαλής θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού επιτελείου της ΕΕ βαθμού Αντιστράτηγου.

Θα ασκεί τη διοίκηση και τον έλεγχο των τριών εκπαιδευτικών αποστολών που βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη, καθώς και των άλλων μη εκτελεστικών στρατιωτικών αποστολών που ενδέχεται να αναπτυχθούν στο μέλλον.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ