ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η λειτουργία των ΕΑΣ είναι διασφαλισμένη

Τα ΕΑΣ Υμμητού επισκέφτηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης. Συνομίλησε με διοίκηση και εργαζόμενους, περιόδευσε στο εργοστάσιο και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στον Υμηττό.

Στη διάρκεια της επίσκεψης είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση των ΕΑΣ και τους εκπροσώπους των σωματείων τωv εργαζομένων, ενώ επισκέφθηκε τους εργασιακούς χώρους και ξεναγήθηκε στις παραγωγικές μονάδες βλημάτων μικρών και μεγάλων διαμετρημάτων και αμυντικού υλικού.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για τις παραγωγικές δυνατότητες της Επιχείρησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων των ΕΑΣ, της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων τους, καθώς και των υπό εξέλιξη προγραμμάτων, ενώ αναδείχθηκε η συνεισφορά τους στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, έγινε αναφορά στην κατάσταση των υποδομών και στις ανάγκες στελέχωσης του εργοστασίου με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του παραγωγικού δυναμικού των ΕΑΣ και ζήτησε τη συνδρομή και ενεργοποίηση, τόσο των εργαζομένων όσο και της Διοίκησης για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των εκκρεμών συμβάσεων με το ΥΠΕΘΑ. Διαβεβαίωσε για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τα ΕΑΣ όχι απλά να μείνουν ανοιχτά αλλά και να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους και οι παραγωγικές τους δυνατότητες, ώστε απαλλαγμένα από τα βάρη του παρελθόντος να παίζουν στρατηγικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και να συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ακόμα μεγαλύτερα ανοίγματα στις διεθνείς αγορές.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη συνολικότερη κυβερνητική προσπάθεια στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και τόνισε ότι, τώρα που η λειτουργία των ΕΑΣ, μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες από τις αρχές του 2015, κυβέρνησης, Διοίκησης και εργαζομένων της Επιχείρησης είναι διασφαλισμένη, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Αυτό της ανασυγκρότησης και της ανάκαμψης, ώστε η βιωσιμότητα να έχει προοπτική, επισημαίνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει και οφείλει να κινηθεί η Διοίκηση των ΕΑΣ, με ευρύτητα πνεύματος και στρατηγική θεώρηση, βγάζοντας οριστικά από το φαύλο κύκλο της απαξίωσης και της αποβιομηχάνισης την ναυαρχίδα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους κάλεσε να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας ότι η ανασυγκρότηση των ΕΑΣ είναι αναγκαία προϋπόθεση, τόσο για τη διασφάλιση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων όσων σήμερα εργάζονται στην επιχείρηση, όσο και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα ΕΑΣ καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο. Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, στο χώρο του εργοστασίου γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Εθνικής Αντίστασης. Εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ συμμετείχαν σε δολιοφθορά, ρίχνοντας ρινίσματα σιδήρου στους κινητήρες αεροσκαφών που κατασκεύαζαν εκεί οι Γερμανοί κατακτητές. Το αποτέλεσμα εκδηλώθηκε αργότερα και είχε σαν συνέπεια την πτώση εκατοντάδων – σύμφωνα με εκτιμήσεις άνω των 400 – γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών. Η συνέχεια δόθηκε με στρατοδικεία και εκτελέσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ