ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Αναβλήθηκε Κοινοβουλευτική Επιτροπή!

Η αναβολή μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, πόσο τυχαίο είναι όμως οτι συνδυάζεται με τις ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 ;

Την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η απο καιρό προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων η οποία θα συνεδρίαζε σήμερα, μια μέρα μετά τις ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 που άλλαξαν τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Μια συνεδρίαση την οποία ανέμενε απο καιρό η αντιπολίτευση αφού θα υπήρχε ενημέρωση απο τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για θέματα αρμοδιότητας του, ενώ το ενδιαφέρον γινόταν μεγαλύτερο απο την στιγμή που η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά άλλαξε τους Αρχηγούς σε τρία Γενικά Επιτελεία αιφνιδιάζοντας την αντιπολίτευση η οποία ετοιμαζόταν να ζητήσει εξηγήσεις μέσα στην επιτροπή για τους λόγους τις αλλαγής των τριών αρχηγών.

Ο τομεάρχης της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε μάλιστα ήδη δηλώσει πως περιμένει απο την κυβέρνηση να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάτι που ήταν ένα σαφές μήνυμα για το πως θα εξελισσόταν η σημερινή συνεδρίαση, προγραμματισμένη απο μέρες, αν φυσικά γινόταν.

Κάτι που θα έβαζε τον ΑΝΥΕΘΑ σε θέση άμυνας να πρεπει να υπερασπιστεί την κυβερνητική επιλογή να αλλάξει μέσα σε μια ταραγμένη στα ελληνοτουρκικά περίοδο την Ηγεσία των Ε.Δ.

Η έκπληξη όμως είναι πως η επιτροπή τελικά αναβλήθηκε δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν έτσι ο Δ. Βίτσας απέφυγε να υποστηρίξει τις αλλαγές που έγιναν στο στράτευμα, άλλωστε και η στάση του το πρωί των κρίσεων στο στούντιο του ΣΚΑΙ δημιούργησε μια σειρά απο προβληματισμούς θεμα που έχει ήδη αναδείξει το armynow.net

Δείτε και: ΚΡΙΣΕΙΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τι είπε ο Βίτσας για το ΚΥΣΕΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ