ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Αποστρατείες κάτω των 58 ετών για να γλιτώσουν λεφτά;

Θα υπάρξει παράλληλη επετηρίδα για όσους αποστρατεύει η κυβέρνηση; Οι ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 ανοίγουν μεγάλα ζητήματα και ο Η. Νατσιούλας σε άρθρο – «φωτιά» ζητά απαντήσεις.

Ο Ηλίας Νατσιούλας με αφορμή όσα έγιναν και όσα θα γίνουν απο τις ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 βαζει σειρά απο ερωτήματα για το μέλλον των στελεχών που η κυβέρνηση αποστρατεύει σε ηλικία κάτω των 58 ετών χώρις ως τα τώρα να φαίνεται πως υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί παράλληλη επετηρίδα.

Είναι λοιπόν οικονομικοί οι λόγοι που στερούν άξιους αξιωματικούς απο τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Γράφει ο Ηλίας Νατσιούλας Λγος (Ο) ε.α., Eπίτιμος Πρόεδρος και Οικονομικός Σύμβουλος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από την μία η κοινωνία, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί λένε ότι οι στρατιωτικοί βγαίνουν μικροί σε ηλικία στην σύνταξη και από την άλλη το ΚΥΣΕΑ και εν συνέχεια τα συμβούλια κρίσεων θα τους αποστρατεύσουν σε ηλικία κάτω των 58 ετών.

Εύλογες απορίες γεννιούνται με τις αποστρατείες Αξκών σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών. Σε πολλές περιπτώσεις οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί ηλικίας κάτω των 60 ετών δεν επέλεξαν μόνοι τους τη συνταξιοδότηση αλλά τους αποστράτευσαν. Οι συντάξεις που λαμβάνουν ή θα λάβουν είναι  πολύ μικρές σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν ως εν ενεργεία και αυτό από μόνο του οδηγεί σε εξοικονόμηση κονδυλίων.

Γιατί άραγε τους αποστρατεύουν και τους οδηγούν σε συντάξεις «πενίας»;

Ο κ. ΥΕΘΑ δεν είχε δηλώσει ότι δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58; Στην  εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», δήλωσε«… Δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58. Δεν μπορούμε νάχουμε αποστράτους 40-45 ετών, οι οποίοι οι άνθρωποι να μην έχουν και τι να κάνουν… Κατατίθεται και το σχετικό νομοσχέδιο.

Τα συμβούλια κρίσεων θα οδηγήσουν στελέχη σε βαθμούς Ταξιάρχου και Συνταγματάρχου όλων των κλάδων (ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ), οι οποίοι είναι σε ηλικία πολύ κάτω των 58 ετών, να αποστρατευτούν και να λάβουν συντάξεις «πενίας», τις οποίες συντάξεις ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Νόμο 4387/2016, χωρίς τη δυνατότητα παραμονής στις ΕΔ, όσων επιθυμούν, σε παράλληλη επετηρίδα;

Το 2016 τροποποιήθηκε το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών και όσοι θεμελιώνουν σύνταξη μετά την 1-1-2015, θα υποχρεούνται σε παραμονή σε 40 χρόνια υπηρεσίας ή συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας.

Ο Νόμος Κατρούγκαλου ανέτρεψε το Ν.3865/2010 και όσοι αποστρατεύονται θα λαμβάνουν σύνταξη με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Η κάθε αποστρατεία θα οδηγήσει σε μειωμένη σύνταξη πολύ κατώτερη από τις αποδοχές  ως εν ενεργεία.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός αποστρατειών, για να εξοικονομηθούν κονδύλια;

Άραγε θα δημιουργηθεί η παράλληλη επετηρίδα ώστε να παραμένουν ως τα 60 τους ως εν ενεργεία όσοι το επιθυμούν;

πηγη:ΕΣΠΕΘ

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ