Κρίσεις Αρχηγών: Αυτοί που ήρθαν και αυτοί που έφυγαν

Οι κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων πραγματοποιήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συνεχίσουν το δύσκολο και σημαντικό τους έργο
 
 
Οι πολυαναμενόμενες κρίσεις των Αρχηγών έγιναν λίγες ώρες μετά την χθεσινή κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Πολλές από τις προβλέψεις που είχαν γίνει έπεσαν έξω για κάποιους από τους Αρχηγούς που ήταν να μείνουν άλλα έφυγαν, για άλλους που ήταν να φύγουν αλλά έμειναν και κυρίως για τις τελικές τοποθετήσεις.
Σε γενικές γραμμές όμως οι κρίσεις ακολούθησαν την ιεραρχία με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου να αναλαμβάνει ως νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχίζοντας τη σειρά όπου Αρχηγός μετά τον Στρατό Ξηράς και το Ναυτικό αναλαμβάνει από την Αεροπορία.
Τα σενάρια για το πώς διαμορφώθηκαν οι τελικές τοποθετήσεις είναι πολλά και από τα όσα γνωρίζουμε διαμορφώθηκαν πραγματικά μέχρι την τελευταία στιγμή φέρνοντας και ανατροπές που πολλοί δεν περίμεναν. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος πλέον να μπούμε στην γνωστή σεναριολογία – ονοματολογία γιατί αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο των Ένοπλων Δυνάμεων και είναι σίγουρο ότι και με την νέα διάταξη οι ανώτατοι αξιωματικοί θα πράξουν το καθήκον τους.
Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ έχει αποδείξει από την θέση του Α/ΓΕΑ τις ικανότητές  του και το ίδιο είμαστε σίγουροι ότι θα πράξει για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη θέση του αναλαμβάνει ένα επίσης ικανό στέλεχος, ο μέχρι χθες Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης ο δεύτερος ουσιαστικά στην ιεραρχία του ΓΕΑ.
Ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης που παραμένει για ένα ακόμα έτος έχει ήδη ανταποκριθεί επάξια με πολλά γεγονότα από τις τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο.
Η μεγάλη αλλαγή φυσικά έγινε στο Στρατό Ξηράς όπου νέος Αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο μέχρι χθες Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.
Φυσικά αναλαμβάνει τη θέση από τον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος στα δύο χρόνια στη θέση του Α/ΓΕΣ έδειξε πραγματικά δείγματα μια διαφορετικής αντίληψης της οργάνωσης, διοίκησης αλλά και σκέψης που πρέπει να υπάρχει στο σύγχρονο Στρατό Ξηράς αλλά και της ανάγκης να μπει η λογική της διακλαδικότητας σε κάθε επίπεδο. Με ιδιαίτερη μέριμνα στο προσωπικό αλλά και με τις μεγάλες γνώσεις έδωσε μάχη μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα να κρατήσει ψηλά το αξιόμαχο του ΣΞ αλλά και να το αναβαθμίσει όσο μπορούσε. Είναι σίγουρο ότι θα λείψει από το Στράτευμα τόσο οι γνώσεις και η εμπειρία του αλλά κυρίως η θέλησή του να δώσει μια νέα πνοή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ