Κρίσεις ΕΔ 2020: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ – Ποιος μένει και ποιος φεύγει

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Κρίσεις 2020: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Η σίγουρη αποχώρηση και τα πιθανά σενάρια.

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου όπου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) θα αποφασίσει για τη θητεία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. Έτσι αύριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 12:15 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Επτά μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και την εκλογή της νέας κυβέρνησης και το ΚΥΣΕΑ καλείται να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε μια περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από την προκλητικότητα της Τουρκίας, καθώς πριν λίγες ώρες μόλις ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε την έναρξη των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Καστελλορίζου.

Οι φετινές κρίσεις του Αρχηγού των ΕΔ και των Αρχηγών των Επιτελείων είναι ιδιαίτερα «ήσυχες», καθώς τα ονόματα που έχουν ακουστεί στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι λίγα και τα σενάρια που παίζουν πολλά. Η μόνη σίγουρη αλλαγή είναι του Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, καθώς έχει συμπληρώσει τη θητεία του στο τιμόνι του Πολεμικού Ναυτικού (2+1 χρόνια).

Όσον αφορά τους άλλους αρχηγούς, τόσο η παραμονή όσο και η αποχώρησή τους είναι κάτι που, όπως οι πληροφορίες λένε, θα είναι καθαρά απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ενώ τα ποσοστά παραμονής τους «παίζουν» διαφορετικά για τον καθένα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς όσο και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχουν συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο στο τιμόνι των Επιτελείων τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ