ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Τι αναμένεται να γίνει στον Στρατό Ξηράς

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Τι λένε οι πληροφορίες λίγο πριν το ΣΑΓΕ για προαγωγές και αποστρατείες; Πόσοι θα γίνουν αντιστράτηγοι; Τι θα γίνει με τους Ταξιάρχους;


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Συνεδριάζει αύριο πρώτη Μαρτίου το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη των τακτικών κρίσεων για το έτος 2017.

Το ενδιαφέρον των κρίσεων επικεντρώνεται κυρίως στον Στρατό Ξηράς, όπου πρόσφατα αποστρατεύθηκε σχεδόν το 50% των ενεργεία αντιστρατήγων και υποστρατήγων.

Έφυγαν 10 αντιστράτηγοι συνολικά, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ, κάτι που ουσιαστικά είναι πρωτάκουστο για τα δεδομένα των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην της περίπτωσης που είχε αποστρατευθεί όλη η ηγεσία, επί υπουργού Πάνου Μπεγλίτη με την απίστευτη δικαιολογία ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν νωρίς το βράδυ στο ArmyNow.Net, και τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, το ΣΑΓΕ πρόκειται να προάγει τρεις υποστράτηγους σε αντιστράτηγους, προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά.

Σήμερα μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ιεραρχία του Στρατού Ξηράς βρίσκονται επτά αντιστράτηγοι.

Αρχηγός ΓΕΣ
Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής

Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης

Δκτής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ
Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης

Δκτής ΑΣΔΥΣ
Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Δκτής Δ’ ΣΣ
Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς

Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός

Δκτής Γ΄ΣΣ / NRDC – GR
Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πρόκειται να προαχθούν άλλοι τρεις και εάν αυτό συμβεί, η επιλογή θα γίνει μεταξύ των υποστρατήγων:

  • Ιππικού Τεθωρακισμένων Κυριάκου Δημητρίου 
  • Πεζικού Κουκουλομμάτη Βασιλείου
  • Πεζικού Φλώρου Κωνσταντίνου
  • Πεζικού Μανωλάκου Νικολάου

Το εάν θα επαληθευτούν θα το μάθουμε αύριο. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για το πόσα θα είναι τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και εάν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός τους.

Το ερώτημα ακολούθως είναι εάν οι αποστρατείες που σημειώθηκαν στα υψηλά κλιμάκια τον περασμένο μήνα, συνεχιστούν και στο επίπεδο των Ταξιάρχων και των Συνταγματαρχών.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να μην παρέμβει στις επιλογές των αρχηγών, καθώς θεωρεί ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστούν.

Συνεπώς οι όποιες επιλογές και ο βαθμός των αλλαγών, θα είναι αποκλειστική απόφαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων που θα εισηγηθούν αποστρατείες και προαγωγές στα Ανώτατα Συμβούλια των κλάδων.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ