Κρήτη: Με πατριαρχικές ευλογίες η αλλαγή διοίκησης στην 5η Μεραρχία

Με εκπροσώπους ακόμα και από το Πατριαρχείο έγινε η αλλαγή διοίκησης στην 5η Μεραρχία Κρητών και όχι μόνο! Δείτε ποιοι ήταν παρόντες


Με την παρουσία του διοικητή της ΑΣΔΕΝ, των διοικητών όλων των όπλων, του ΚΕΝΑΠ, του Ναυστάθμου, του διοικητή των βάσεων Αμερικανικής ευκολίας, διοικητών Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 5ης ΤΑΞΠΖ “V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ” στο Βλητέ Σούδας του Δήμου Χανίων η τελετή παράδοσης και παραλαβής Διοικήσεως με απερχόμενο τον ταξίαρχο Αλέξανδρο Αλεξίου και αναλαμβάνοντα τον μέχρι χθες υποδιοικητή της, ταξίαρχο Γρηγόρη Κοκολάκη.

 

Η τελετή, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eparxiakofos.gr,  έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, αλλά και αισιοδοξίας με την καθιερωμένη δοξολογία στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, συμπροσευχομένου του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου με άλλους ιερείς ενώ παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου.

 

Το «παρών» επίσης έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Χανίων και Ρεθύμνου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και Δήμου Χανίων, οι οποίοι μετά την δεξίωση που ακολούθησε αντάλλαξαν σύντομες φιλοφρονήσεις παραδίδοντας αναμνηστικά δώρα στον απερχόμενο ταξίαρχο Αλέξανδρο Αλεξίου.

 

Ο Εκπρόσωπος του Φαναρίου, όπως μπορείτε να δείτε στο δεύτερο βίντεο, ευχαρίστησε τον απερχόμενο ταξίαρχο για τη συμβολή του στην Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών που έγινε πέρυσι στην Κρήτη.

 

Η εκδήλωση άρχισε με την άφιξη Πολεμικών Σημαιών, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και συνεχίστηκε με την δοξολογία, την αποχώρηση του Ιερού Ευαγγελίου την ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του παραδίδοντος διοικητού, την υποστολή λαβάρου και την παράδοση του στον απερχόμενο διοικητή.

 

Ακολούθησε ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του νέου διοικητή, κατάθεση στεφάνου από τον απερχόμενο διοικητή, τήρηση ενός λεπτού σιγής και παρέλαση ένοπλων τμημάτων και την μπάντα της Μεραρχίας Κρητών, της οποίας στη συνέχεια ο μαέστρος κατά την παράδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο διοικητή, επεφύλαξε μια μουσική έκπληξη με δύο στρατιώτες που τραγούδησαν μια μαντινάδα παίζοντας λύρα και λαούτο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ