Κυβερνητική παραφωνία με στρατιωτική θητεία και «θερμό επεισόδιο» ή σημάδια διχογνωμίας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας άνοιξαν ξαφνικά με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Μάξιμος Χαρακόπουλος παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ΥΦΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος χθες το βράδυ το απέκλεισε.

Δύσκολα όμως μπορεί να θεωρήσει ότι ήταν τυχαίο δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ την ίδια ημέρα να ανοίγουν με δηλώσεις τους ακριβώς το ίδιο θέμα με την Ντ. Μπακογιάννη να αναφέρεται σε θέμα ταμπού που πρέπει να ξεπεραστεί ο δε Μάξ. Χαρακόπουλος να αναδεικνύει το δημογραφικό. Το αποκορύφωμα όμως ήταν το ίδιο βράδυ ο αρμόδιος υπουργός δε το απέκλεισε απλά κατηγορηματικά αλλά δήλωσε ταυτόχρονα: «Καλύτερα να προσληφθούν μόνιμα στελέχη, όπως οι ΟΒΑ και οι ΕΠΟΠ, παρά να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία».

Βέβαια δεν αποτελεί το μόνο παρατράγουδο στο χώρο της ΝΔ αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης. Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι χθες ο ΥΕΘΑ στην ίδια τηλεοπτική  συνέντευξη δήλωσε: «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και του θερμού επεισοδίου». Και η δήλωση αυτή ήρθε μόλις μια ημέρα πριν από αυτή του ίδιου του Πρωθυπουργού σε συνέντευξη στη γερμανινκή εφημερίδα Bild όπου απαντώντας  για το αν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, δήλωσε «Όχι δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου».

Σαφέστατα αν ήταν για κάποια άλλα θέματα οικονομικά η πολιτικά να μη μας απασχολούσε τόσο ούτε εμάς ούτε την κυβέρνηση που ως ήθισται σε τέτοιες περιπτώσεις από ανάλογες περιπτώσεις ξεμπερδεύει με την φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «εκφράζουν προσωπικές απόψεις» ή «η θέση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη».

Τη περίοδο που διανύουμε με την τούρκικη επιθετικότητα να χτυπάει κόκκινο κάθε μέρα είναι το λιγότερο άστοχο να αντιμετωπίζουμε διαφορετικές δηλώσεις, γνώμες και απόψεις για θέματα όπως τη στρατιωτική θητεία και τις εκτιμήσεις για ύπαρξη θερμού επεισοδίου.

Και φαντάζει οξύμωρο για την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη που πολλές φορές φροντίζει περισσότερο για την επικοινωνία από την ίδια την ουσία τέτοιου είδους ατοπήματα.

Εκτός κι αν η ουσία είναι αυτή ακριβώς, δηλαδή μέσω της επικοινωνίας προσπαθούν να κρυφτούν θέσεις και εκτιμήσεις οι οποίες όμως ταυτόχρονα αποκαλύπτονται από κάποια στελέχη είτε από λάθος ή ακόμα και επίτηδες!

Πολιτικά παιχνίδια όμως με τέτοια θέματα είναι λάθος να στήνονται και να παίζονται και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τις ακριβείς θέσεις και εκτιμήσεις της κυβέρνησης χωρίς παραφωνίες στο εσωτερικό της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ