Κυπριακό: Νέο ναυάγιο στην Ελβετία

Η Διάσκεψη για το Κυπριακό ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
 
“Λυπάμαι να σας ενημερώσω ότι παρά την πολύ ισχυρή δέσμευση και προσπάθεια όλων των αντιπροσωπειών και των διαφόρων μερών….η Διάσκεψη για την Κύπρο ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει δυνατό να φθάσουμε σε συμφωνία”, ανέφερε.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες ευχήθηκε ότι καλύτερο στους Κύπριους στον Νότο και στον Βορρά.
Τέλος ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι το τέλος της Διάσκεψης δεν σημαίνει ότι άλλες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου να διευθετηθεί το Κυπριακό πρόβλημα.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ μιλούσε στους δημοσιογράφους στο Κραν Μοντάνα μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο δείπνου με τις αντιπροσωπείες στο ελβετικό θέρετρο.
«H Διάσκεψη για την Κύπρο έκλεισε χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία».
Με αυτά τα λόγια ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κραν Μοντάνα, τον τερματισμό της Διάσκεψης για την Κύπρο, ο τελευταίος γύρος της οποίας διήρκεσε 9 μέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναπτυχθούν άλλες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το κυπριακό πρόβλημα», όμως αυτή η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
«Τα Ηνωμένα Έθνη πάντα βρίσκονται στη διάθεση των πλευρών», πρόσθεσε.
Στην αρχή της δήλωσής του, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δύο ηγέτες «που επιθυμούν το καλύτερο για όλους τους Κυπρίους», τους αντιπροσώπους των εγγυητριών και της ΕΕ.
Εξέφρασε επίσης «την τεράστια εκτίμησή του» προς την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών και τον Ειδικό του Σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
«Έκανε κάθε τι δυνατό για να φέρει κοντύτερα τις θέσεις των διαφορετικών πλευρών. Ατυχώς, όπως είπα, επανέλαβε, δεν ήταν δυνατό και η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς τη δυνατότητα να φέρει λύση σ’ αυτό το δραματικά πολύχρονο πρόβλημα».

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ