Κύπρος: Η Ελλάδα θωρακίζει τις υποδομές του μαρτυρικού νησιού – Τι κάνει

Κύπρος: Το μαρτυρικό νησί έχει στο πλευρό του πάντα την Ελλάδα.Όχι μόνο σε θέματα που έχουν να κάνουν με την στρατιωτική ενίσχυση. Αλλά και στην πολιτική προστασία.

Η ΔΙΔΕΑΠ είναι στο πλευρό της Κύπρου.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΔΙΔΕΑΠ) έδωσε τα φώτα της στο πρόγραμμα EU-CIRCLE σε εργαστήριο για την Ανθεκτικότητα και την Προστασία των Κρίσιμων Υποδομων της Κύπρου.

Το ΕU-CIRCLE είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και έτσι κέρδος έχει και η Κύπρος.

Στόχος του είναι να εξασφαλίσει την επιτυχή διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των σχετικών κινδύνων σε όλες τις υποδομές που χαρακτηρίζονται ζωτικής σημασίας σε μια περιοχή για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καθημερινότητα και κυρίως να διαφυλαχθούν ανθρώπινες ζωές.
Οι υποδομές αυτές όπως είναι κατανοητό σχετίζονται με την ενέργεια, και μπορούν να είναι για παράδειγμα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τις μεταφορές, και άρα αφορούν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, σιδηροτροχιές, κτλ.

Όλες αυτές οι κρίσιμες υποδομές που μπορούν να πληγούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και αποτελούν σημείο αναφοράς για τις μοντέρνες κοινωνίες γίνεται προσπάθεια να διαφυλαχθούν γιατί αν αντιμετωπίσουν πρόβληματα και διακοπεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους θα έχει ευρύτατες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Κύριος στόχος του EU-CIRCLE λοιπόν είναι η βελτίωση της ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών προκειμένου να αντιμετωπίζονται επαρκώς οι επιπτώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και επιπρόσθετα να καταστρωθούν σχέδια αντιμετώπισης μελλοντικών κλιματικών συνθηκών και φυσικών καταστροφών.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ