Κύπρος: Ετοιμάζουν κάθοδο και του «Ορούτς Ρέις» οι Τούρκοι!

Κύπρος: Και δεύτερο σεισμογραφικό ετοιμάζονται να κατεβάσουν οι Τούρκοι στη Μεσόγειο, ενώ το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει να επιχειρεί στα ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα

 

 

Απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου, προχωρούν οι ετοιμασίες για την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας με το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο «Fatih» (ΠΟΡΘΗΤΗΣ), το οποίο χθες από το αγκυροβόλιο της Αττάλειας, μετακινήθηκε εντός τους λιμανιού της πόλης όπου και έδεσε – ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το μήκος του σκάφους – γεωτρύπανου, είναι μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος των προβλήτων του λιμανιού.

Χρειάστηκαν πέντε ρυμουλκά και δύο σκάφη – πιλότοι, ώστε να μπει και να δέσει καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη μία εκ των δύο προβλήτων του λιμανιού της Αττάλειας. Τα βοηθητικά σκάφη βρίσκονται σε διπλανό λιμάνι – μαρίνα.

Όπως αποκάλυψε ο «Φ», ο πρώτος στόχος που θα επιχειρήσει το τουρκικό γεωτρύπανο είναι ο «Alanya-1», ανοικτά του θερέτρου Αλάνια, που όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, σε αυτό το στάδιο, δεν παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ελλάδας. Ωστόσο, για όλες τις πλευρές, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, οι αλλαγές ή το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να αξιοποιήσει το γεωτρύπανο και για προεκλογικούς λόγους, είναι ανοικτό.

Στο μεταξύ, ενώ το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει για τέταρτο μήνα να επιχειρεί στα ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε τους επόμενους μήνες έκταση των τουρκικών προκλήσεων με έλευση στην ευρύτερη περιοχή και του δεύτερου τουρκικού σεισμογραφικού, του «Ορούτς Ρέις», που ανήκει στη διεύθυνση Γεωλογικής Επισκόπησης της Τουρκίας από το 2017 και ολοκλήρωσε το πρώτο του πρόγραμμα στη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται σε αναμονή για οδηγίες.

Πηγή: philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ