Κύπρος: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει καμία απόφαση δικαστηρίου

Καμία πρόοδο δεν έχει κάνει η Τουρκία στην υλοποίηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κύπρο.

 

 

Χωρίς αποτέλεσμα για την Κύπρο ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, άλλη μια συνάντηση στο Στρασβούργο, όπου εξετάστηκε η πρόοδος της Τουρκίας στην υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που σχετίζονται με την Κύπρο.

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνήλθε μεταξύ 6 και 7 Ιουνίου, εξέτασε, μεταξύ άλλων, τη συμμόρφωση της Άγκυρας στην απόφαση «Ξενίδη – Αρέστη εναντίον Τουρκίας» που αφορά κατεχόμενες περιουσίες και στην απόφαση «Βαρνάβα και Άλλοι εναντίον Τουρκίας» που αφορά αγνοούμενους.

Σε δύο χωριστές αποφάσεις, οι αντιπρόσωποι των Υπουργών των 47 κρατών μελών επαναλαμβάνουν «την έκκλησή τους στην Τουρκία να συμμορφωθεί με την άνευ όρων υποχρέωσή της να καταβάλει τη δίκαιη ικανοποίηση που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» και στις δύο υποθέσεις «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Επίσης, αποφάσισαν να συνεχίσουν το Μάρτιο του 2018 την εξέταση των περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων, μια πτυχή της απόφασης επί της διακρατικής προσφυγής «Κύπρος εναντίον Τουρκίας».

Οι υποθέσεις «Ξενίδη-Αρέστη» και «Βαρνάβα» θα τεθούν εκ νέου υπό το μικροσκόπιο των αντιπροσώπων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: mignatiou.com


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ