Κύπρος: Τι ζήτησε η Νέα Δημοκρατία από το ΝΑΤΟ

Κύπρος: Οι απειλές της Τουρκίας προς την Κύπρο για τις εξορύξεις πετρελαίου κινητοποίησαν την Νέα Δημοκρατία που ζητά να υπάρξει βοήθεια στο μαρτυρικό νησί.

 

Στην Κύπρο σήμερα τα θέματα της ημέρας φυσικά και έχουν να κάνουν με την δυσάρεστη εξέλιξη των απειλών της Τουρκίας προς την Κύπρο για τα πετρέλαια, αλλά και με την συνομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και την αισιοδοξία ότι η Κυπρος θα κατακτήσει φέτος νέο ρεκόρ στον τουρισμό.

Πολιτικά η Κύπρος προφανώς χρειάζεται κάθε πιθανή στήριξη όμως ταυτόχρονα θέλει να είναι και χαμηλά οι τόνοι για να μην υπάρξουν επιπλοκές στον τουρισμό και άρα και στην οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση και να στηρίξει την Κύπρο που βρίσκεται απέναντι σε νέες απειλές.

Όπως λέει ο τομεάρχης της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής Α.Ο.Ζ., παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
 

Οι απειλές αυτές όπως τονίζει η Ν.Δ. δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται, σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο, σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση και τέλος σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της.

Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Δημόκρατία λέει πως η Διεθνής Κοινότητα, ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε., αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Το κόμμα από την μεριά του εκφράζει την συμπαράστασή του στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, και τονίζει πως το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ