Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση με 3 NAVTEX στα κυπριακά ύδατα

Κύπρος: Με τρεις διαφορετικές NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ρίψη εκπαιδευτικών βολών στην θαλάσσια περιοχή της Λευκωσίας.

Με NAVTEX που εξέδωσε χθες, 24 Απριλίου η Τουρκία δέσμευσε μια περιοχή που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων, ενώ με τρεις διαφορετικές NAVTEX που εξέδωσε στις 21 Απριλίου ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ρίψη εκπαιδευτικών βολών στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

 

Με τον τίτλο “Ακόμα 4 NAVTEX από την Τουρκία”, η εφημερίδα “Κίπρις” στην ιστοσελίδα της γράφει ότι η περιοχή που καλύπτουν οι δύο τουρκικές NAVTEX, η μία εκ των οποίων αφορά ρίψη εκπαιδευτικών βολών, συμπίπτει με τα οικόπεδα 6, 10 και 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι NAVTEX που εκδόθηκαν για τα ανοικτά της Κερύνειας θα αφορούν την ρίψη εκπαιδευτικών βολών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ακτοφυλακής της Τουρκίας.

 

Στην ανακοίνωση με τον αριθμό 416/17 που εξέδωσε η Τουρκία την 21η Απριλίου γνωστοποιείται ότι θα διεξαχθεί ρίψη εκπαιδευτικών βολών στα ανοικτά της Πάφου την Παρασκευή 28 Απριλίου μεταξύ των ωρών 08.00 και 20.00, ενώ στην ανακοίνωση με τον αριθμό 417/17 που εκδόθηκε χθες αναφέρεται ότι τουρκικό πολεμικό πλοίο θα ρυμουλκεί υποβρύχια όργανα στα ανοικτά της Πάφου μεταξύ των ωρών 04.00 και 07.00, την ίδια μέρα, 28 Απριλίου.

 
 

Στην ανακοίνωση με τον αριθμό 408/17, η Τουρκία γνωστοποίησε επίσης ότι θα διεξάγει εκπαιδευτικές βολές (γυμνάσια) στα ανοικτά της Κερύνειας κατά την περίοδο 24 και 28 Απριλίου, μεταξύ των ωρών 04.00 και 17.00.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση με τον αριθμό 412/17 αναφέρεται ότι η Τουρκία θα διεξάγει εκπαιδευτικές βολές στα ανοικτά της Κερύνειας στις 27 και 28 Απριλίου μεταξύ των ωρών 05.00 και 14.00.

 

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η Τουρκία τον περασμένο μήνα εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών βολών ανοικτά της Πάφου ενώ την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε άλλες τρεις NAVTEX για περιοχές από την Πάφο μέχρι την Κερύνεια.

 
 

Σημειώνεται ότι στις 20 Απριλίου, την περασμένη Πέμπτη εκδόθηκε η ανακοίνωση που αφορούσε την πραγματοποίηση ερευνών στον κόλπο της Αμμοχώστου από το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται με χάρτη με τις περιοχές που δεσμεύτηκαν από την Τουρκία με NAVTEX.

Πηγή: politis.com.cy
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ