Κύπρος: Στην ΕΛΔΥΚ και στα Φυλακισμένα Μνήματα ολοκλήρωσε την επίσκεψη ο ΥΕΘΑ – ΦΩΤΟ

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου 1960.

Πριν από την παρέλαση, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τον κ. Συλλούρη, εντός του Προεδρικού Μεγάορου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε την ευκαιρία να έχει ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του. Οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Πετρίδης αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικώς με τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την παρέλαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη και κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για την αποστολή, την επιχειρησιακή ικανότητα και την ετοιμότητα της ΕΛΔΥΚ, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με το μόνιμο και έφεδρο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στη Δύναμη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ