Κυρά της Ρω -Μεγίστη: Συγκίνηση και Τιμή από το Π.Ν.

Κυρά της Ρω – Μεγίστη: Τα σύμβολα και η ιστορία πρέπει να είναι πάντα στην καρδιά κάθε Έθνους και να τους αποδιδόνται Τιμές.

Το Σάββατο 16 Σεπ 2017 μέλη του τμήματος AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) Ρόδου μαζί με μέλη από ΗΠΑ και Καναδά καθώς και μέλη της κεντρικής διοίκησης AHEPA Hellas Αθηνών επιβιβάστηκαν στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΒΟΤΣΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμένα της Ρόδου και μετέβησαν στη νήσο Μεγίστη, όπου Επισκέφθηκαν τη Διοίκηση Αμύνης του Νησιου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 74η επέτειο από την απελευθέρωσή της Μεγίστης.

Ακολούθως μεταφέρθηκαν στη νήσο Ρω όπου και απότισαν φόρο τιμής στη κυρά της Ρω καταθέτοντας στεφάνια στο τάφο της.

Η επίσκεψή ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της 16 Σεπ 2017 όπου η αντιπροσωπεία επέστρεψε στο λιμένα της Ρόδου με την ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ.

 

Αντιπλοίαρχος Μπαλτατζής: Ανέβασε την Ελληνική Σημαία

Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 1943 αποπλέει από την Χάϊφα της Μέσης Ανατολής το Αντιτορπιλικό ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Ε. Μπαλτατζή κατευθυνόμενο προς τη νήσο Μεγίστη.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας το Αντιτορπιλικό καταπλέει στο νησί, όπου κυματίζει ακόμη η Ιταλική σημαία.

Ο Κυβερνήτης και δύο ακόμα Έλληνες Αξιωματικοί παραδίδουν στους προκρίτους του νησιού την Ελληνική σημαία για να την αναρτήσουν. Παραδίδουν επίσης τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους και αποβιβάζουν βρετανική μονάδα για την προστασία του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ