Λαϊκή Ενότητα: Οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με περικοπές δαπανών

Η Λαϊκή Ενότητα με δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου μέλους του ΠΣ επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

 

 

Η καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα έφερε στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με τις δραματικές περικοπές δαπανών και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Ο Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος του Π.Σ. Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) δήλωσε για τις δασικές πυρκαγιές:

«Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών είναι εξαρτημένη από τα μνημόνια που απαγορεύουν την αντιμετώπιση των αιτιών οι  οποίες προκαλούν τα καταστροφικά αποτελέσματα σε περιβάλλον, ζωές και περιουσίες.

Με τις δραματικές περικοπές δαπανών, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δυνατότητες των εμπλεκομένων φορέων για τις προληπτικές δράσεις και το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται ν’ αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό που απαιτούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζοντας έτσι αυξημένους κινδύνους.

Η μικροκομματική πολιτική αντιπαράθεση των μνημονιακών κομμάτων, αποσκοπεί στη μετάθεση  των δικών τους ευθυνών για τα καταστροφικά αποτελέσματα.
Όταν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν επιλέξει με τα μνημόνια να δίνουν τα λεφτά του Ελληνικού λαού και την περιουσία της χώρας στους δανειστές για την αποπληρωμή ενός παράνομου χρέους, όταν απαξιώνουν τη δασική υπηρεσία αντί να αναβαθμίσουν την λειτουργία της για ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση του δάσους, όταν επιχειρησιακά αποψιλώνουν το Π.Σ. και δεν εγγυώνται ούτε την υποστήριξη και λειτουργία των ήδη υπαρχόντων μέτρων, όταν δημιουργούν επιχειρησιακό κενό 500 πυροσβεστών νέας και παραγωγικής ηλικίας για να εξυπηρετήσουν τη FRAPORT,  όταν η επιλογή της ηγεσίας δεν έχει την έγκριση, τον έλεγχο και την υποστήριξη του κοινοβουλίου, όταν η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, όταν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν αναβαθμίζεται.

Τότε κάθε χρόνο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα από τις πυρκαγιές.

Δασικές πυρκαγιές θα έχουμε κάθε χρόνο, τα αποτελέσματά τους όμως είναι ανάλογα με τις πολιτικές που ασκούνται.

Αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή με μνημόνια δεν γίνεται και υπόλογοι στον Ελληνικό λαό είναι τα κόμματα που τα ψήφισαν και τα εφαρμόζουν».ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ