Λαβρόφ προς Τουρκία: Καμία εκεχειρία στο Ιντλίμπ όσο συνεχίζεται η δράση των τρομοκρατών

ΛΑΒΡΟΦ

Όποιες συνομιλίες περί εκεχειρίας στο Ιντλίμπ σημαίνουν παράδοση στους τρομοκράτες σημείωσε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία

 

Οι συνομιλίες για μια ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας περί εκεχειρίας με τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ σημαίνουν παράδοση στους τρομοκράτες και ενθάρρυνση της δράσης τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της 43ης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά την άποψή του η διεθνής κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οφείλουν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο των τρομοκρατών, καθώς σήμερα στη στάση ορισμένων συναδέλφων «υπερισχύει η τάση να δικαιολογηθούν οι βιαιοπραγίες των ριζοσπαστικών και τρομοκρατικών ομάδων».

«Διαφορετικά είναι δύσκολο να ερμηνευθούν οι δηλώσεις για πιθανή σύναψη συμφωνιών περί εκεχειρίας με συμμορίτες, όπως αυτό συμβαίνει όταν συζητάμε για την κατάσταση στο Ιντλίμπ» δήλωσε ο Λαβρόφ και προσέθεσε ότι «αυτό δεν συνιστά μέριμνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παράδοση στους τρομοκράτες και μάλιστα ενθάρρυνση της δράσης τους και κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την σοβαρή του ανησυχία σε σχέση με τις απόπειρες που γίνονται να χρησιμοποιηθεί ο θρησκευτικός παράγοντας ως εργαλείο γεωπολιτικών παιγνιδιών. «Εντείνονται οι ενδοθρησκευτικές διενέξεις, όλο και πιο συχνά βεβηλώνονται τόποι θρησκευτικής λατρείας σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Πιστοί και ιερείς υφίστανται επιθέσεις, διωγμούς , δολοφονίες» είπε ο Λαβρόφ και επισήμανε ότι « σε μια σειρά χώρες της Μέσης Ανατολής μειώθηκε αισθητά και ίσως και σχεδόν να εξαφανίστηκε πλήρως η παρουσία των Χριστιανών που ζούσαν εκεί επί αιώνες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ