ΛΕΦΕΔ: Διεξήχθη η ΤΑΜΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» στη Μακεδονία – ΦΩΤΟ

ΛΕΦΕΔ ΤΑΜΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

Το τριήμερα 10 έως 12 Ιανουαρίου και στο πλαίσιο του σχολείου ηγητόρων μικρών κλιμακίων διεξήχθη σε ορεινή περιοχή της Μακεδονίας άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» με αντικείμενο τα περίπολα αναγνώρισης – μάχης.

Το βράδυ της Παρασκευής τρεις επικεφαλής έλαβαν διαταγή να συγκροτήσουν περίπολα αναγνώρισης και αφού διεισδύσουν στο εχθρικό έδαφος να εγκαταστήσουν πρόχειρο παρατηρητήριο προς παρατήρηση σταθμού διοίκησης του εχθρού, παραμονή για 24 ώρες, συλλογή πληροφοριών και αναφορά για την κατάσταση και τις κινήσεις του εχθρού.

Κατόπιν έλαβαν διαταγή να συνενωθούν σε καθορισμένο σημείο και να προσβάλουν τη θέση του στόχου. Στον σταθμό διοικήσεως οι ”εχθρικές” δυνάμεις εξέπεμπαν με την σειρά του περίπολα μάχης και διατηρούσαν ακροαστικά φυλάκια ως τμήματα εγγύς και μεμακρυσμένης ασφάλειας με αποτέλεσμα να αναγκάσουν πολλές φορές τα τμήματα που παρατηρούσαν να αλλάξουν θέση για να μην αποκαλυφθούν.

Ξημερώματα Κυριακής το καταδρομικό τμήμα αφού προσέβαλε τον στόχο ξεκίνησε την φάση της επανόδου στις φίλιες γραμμές μεταφέροντας τραυματία,η άσκηση έληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην άσκηση έλαβαν μέρος και συνάδελφοι μη μέλη της λέσχης κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, καθώς και συνάδελφος που υπηρετεί ακόμη την θητεία του.

ΛΕΦΕΔ ΤΑΜΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΛΕΦΕΔ ΤΑΜΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΛΕΦΕΔ ΤΑΜΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ