Λήμνος: Τι απαντά η Ελλάδα για την άσκηση του ΝΑΤΟ

Γιατί βγήκε η Λήμνος απο άσκηση του ΝΑΤΟ; Τι θα κάνει η Ελλάδα απο εδώ και πέρα και πως είδε την κίνηση της συμμαχίας; Ο Δ. Βίτσας απάντησε στην κρατική ΕΡΤ.

Το «κόψιμο» της Λήμνου απο άσκηση του ΝΑΤΟ προκαλεί συζητήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε στην κρατική ΕΡΤ και σχολίασε το συμβάν. Ο ίδιος πάντως φάνηκε να μην το αξιολογεί ως κάτι μείζον.

Τι είπε ο Βίτσας για την Λήμνο

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, υπάρχει μια, όχι τωρινή αλλά και παλιότερη λογική, σύμφωνα με την οποία:« το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να παίζει, στα μεταξύ των συμμάχων που το συναπαρτίζουν, έναν ουδέτερο ρόλο».

«Με αυτή την έννοια, λέει ο υπουργός, ενώ υπάρχει μια άσκηση που έγινε και πέρσι, όπου μέσα στο πλαίσιο της άσκησης συμπεριλαμβανόταν και η Λήμνος, φέτος ξαφνικά δεν περιελήφθη».

Ο υπουργός αναφέρει στην απάντηση του προς την ΕΡΤ οτι αυτό για εμάς ήταν αιτία, ήταν ζήτημα αιχμής, να μην το δεχθούμε και να μην συμπεριληφθεί η Λήμνος σε αυτή τη άσκηση, οπότε αφού κάναμε όλες τις διπλωματικές ενέργειες, οι οποίες δεν καρποφόρησαν, «τότε και εμείς είπαμε ότι θα αποχωρήσουμε και αποχωρήσαμε από την άσκηση».

«Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει και τίποτα», λέει ο υπουργός, ο οποίος πάντως εμμένει πως αυτή η επι της ουσίας ήττα σε επίπεδο συμβολικό σημαίνει ότι «εμείς δεν ανεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, έστω και ελάχιστα, να αμφισβητείται η φωνή μας και τα δίκαιά μας στο Αιγαίο».


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Λήμνος: Ο Αρχηγός ΓΕΑ δηλώνει πως «είμαστε εδώ»


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ