Λιβύη: Ο Ερντογάν επισπεύδει την αποστολή στρατευμάτων με τον Χάφταρ μια ανάσα από την Τρίπολη

ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΣΑΡΑΤΖ

Φωτιά  παίρνει το μέτωπο της Λιβύης καθώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν  επισπεύδει τις διαδικασίες αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Τρίπολη.

Ενέργεια που συνδυάζεται από το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσαν χθες οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χάφταρ τα στρατεύματά του βρίσκονται λίγο έξω από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση (TRΤ) ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP απέστειλε ειδοποίηση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δια της οποίας γνωστοποιείται ότι το «αίτημα» της λιβυκής κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει στην τουρκική Βουλή τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Χθες ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε  ότι η Τουρκία θα τιμήσει τη συμφωνία της με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην ειδοποίηση:

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη, το αίτημα της λιβυκής Βουλής αναμένεται να έρθει στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και η κοινοβουλευτική ομάδα να συγκληθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου. Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί».

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Τρίπολης στις 7 Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα στρατεύματα του Χαλίφα Χάφταρ βρίσκονται μια ανάσα από την Τρίπολη οπότε η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα για τον Σάρατζ την ώρα που φήμες θέλουν τον ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης ακόμα και να έχει εγκαταλείψει ήδη την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιβύη: Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ σπεύδουν στη Τρίπολη ενώ ο Χάφταρ προελαύνει

Οι δυνάμεις του Χάφταρ γνωστοποίησαν χθες ότι πήραν επίσης τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους πολιτοφύλακες που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαράζ.

Σύμφωνα με την πρόοδο που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει τα στρατεύματα του Χάφταρ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης.

Tο δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει βίντεο από την προέλαση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος αποκτά τον έλεγχο κεντρικών οδικών αρτηριών που οδηγούν προς την Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως επιχειρεί ο Ερντογάν να περικυκλώσει την Ανατολική Μεσόγειο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ