Ο Μακρόν μπαίνει μπροστά – Πιέζει για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

ΜΑΚΡΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

armynow.gr google news

Η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ. Η ανοχή που επέδειξαν οι Βρυξέλλες έναντι των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, εκλαμβάνεται από τον Τούρκο Πρόεδρο ως αδυναμία της ΕΕ.

Αυτό όμως που ξεπέρασε τα όρια της ανοχής από μέρους των Ευρωπαίων ηγετών ήταν οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον γενικότερα των κρατών της Ευρώπης και ειδικότερα κατά της Γαλλίας και του Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφορές οι οποίες έφτασαν μέχρι του σημείου ο Τούρκος Πρόεδρος να καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και παραβίαση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης Τουρκίας- ΕΕ. Ένα θέμα το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ίδιας της Κομισιόν.

Η ρητορική μίσους από πλευράς του Ταγίπ Ερντογάν και των μελών της τουρκικής Κυβέρνησης προς την ΕΕ, δημιουργεί νέα δεδομένα μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά τις ισορροπίες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναλαμβάνει, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, τα ηνία των κινήσεων εντός της ΕΕ, σπρώχνοντας τα κράτη προς την λήψη καθοριστικών αποφάσεων για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγείρει θέμα και σήμερα στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα για την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αναφορές μάλιστα συγκλίνουν στην πιθανότητα συζήτησης του ζητήματος Τουρκία νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, όπως είχε καθοριστεί ως χρονικό πλαίσιο επανεξέτασης της τουρκικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις 2 Οκτωβρίου.

Αυτή την φορά, Ελλάδα και Κύπρος δεν θα χρειαστεί να μπουν μπροστά για να δώσουν τη διπλωματική μάχη, καθώς το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Γαλλία.

Την ίδια ώρα, αποδυναμώνεται και η γερμανική θέση όπως είχε εκφραστεί στην τελευταία σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών. Αυτή την φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος εκτιμάται ότι δεν θα επιχειρήσει να σταθεί απέναντι στο Γάλλο Πρόεδρο αλλά και σε μια σειρά άλλους ηγέτες κρατών μελών που είναι ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου.

Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί την Γαλλία κάνοντας λόγω για νέες σταυροφορίες των Ευρωπαίων.

Πηγή: philenews

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ