Μακρόν: Σοβαρό λάθος να αφήσουμε την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο στα χέρια της Τουρκίας

ΜΑΚΡΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Ελιζέ, ενώ ανακοίνωσε Σύνοδο Κορυφής των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ενωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

Ο κ. Μακρόν χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας το συγκεκριμένο τμήμα της Μεσογείου, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι ένας αγώνας εξουσίας, ιδίως από πλευράς Τουρκίας και Ρωσίας, στις οποίες καταλόγισε ότι αξιώνουν όλο και περισσότερα, με την Ε.Ε. από την πλευρά της να μην κάνει αρκετά.

Ν. Αναστασιάδης: Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πλέον φιλόξενη χώρα για τον γαλλικό στόλο

«Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην Γαλλία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσκεψη στο Παρίσι, μετά από πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ