Μάλεμε: Γήπεδο γκολφ στο ιστορικό αεροδρόμιο; Ποιος το προτείνει

«Εξαφανίστε το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε και φτιάξετε στη θέση του γήπεδο γκόλφ»! Η πρόταση άφησε άφωνους τους Κρητικούς! Δείτε ποιος την έκανε 

 


 

Με «δούρειο ίππο» την … ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό πιέζουν τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κρήτης ώστε να καταστραφεί το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε και στη θέση του να φτιαχτεί ένα γήπεδο γκόλφ!

Το εξωφρενικό αίτημα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα agonaskritis.gr, διατυπώθηκε για μια ακόμα φορά, κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Σουηδία, στο πλαίσιο της 1ης Mediterranean Panorama έκθεσης “Τουρισμού Γαστρονομίας και Πολιτισμού” που πραγματοποιείται στην Στοτχόλμη.

Την πρόταση διατύπωσε η εμπορική διευθύντρια του tour operator Apollo Nina Hornewall στον Δήμαρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, τον προέδρου του συλλόγου επιχειρηματιών “Ο Ιάρδανος” Αντώνη Κοκολοδημητράκη και τον εντεταλμένο συμβούλο σε θέματα τουρισμού Πέτρο Μαρινάκη.
Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, ήταν να διερευνηθούν οι όποιες δυνατότητες επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Η κα Hornewall στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας γηπέδου γκολφ στην έκταση του αεροδρομίου στο Μάλεμε, τονίζοντας πως μπορεί να προσελκύσει πολλούς και ποιοτικούς τουρίστες.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι πολύ δύσκολο να “ανοίξει” η τουριστική σεζόν παραπάνω από έξι με επτά μήνες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Σκανδιναβοί επιλέγουν ακόμη το δίπτυχο “ήλιος και θάλασσα”…

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα  agonaskritis.gr, το θέμα της «αξιοποίησης» του χώρου του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε, ασκούνται πιέσεις τα τελευταία χρόνια από ισχυρό πολιτικό πρόσωπο με καταγωγή από Χανιά, το οποίο εξυπηρετεί ευθέως τα συμφέροντα μεγάλων τουριστικών ομίλων που θέλουν την περιοχή για να δημιουργήσουν μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Επίσης επισημαίνει πως το σχετικό αίτημα έχει μεταφερθεί σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες, εδώ και αρκετό καιρό. Για να γίνει πράξη το … όραμα για ανάπτυξη, θα πρέπει να φύγει από τη μέση το «ενοχλητικό» αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρει, κάνοντας κλικ στο agonaskritis.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ