Με 6 εκ. ευρώ ενισχύεται το Δ’ ΣΣ για ανανέωση του στόλου μηχανημάτων έργου του Στρατού

Με νέο εξοπλισμό θωρακίζεται ο Στρατός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως στη συνάντηση του διοικητή του Δ’ ΣΣ με τον Περιφερειάρχη

 

Με νέα σύγχρονα μηχανήματα έργου ύψους 6.000.000 ευρώ θα εξοπλιστεί ο Στρατός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου να ενταχθεί η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Πέρα από την κάλυψη αναγκών του Στρατού, τα μηχανήματα αυτά (εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιντερ κλπ.) θα συμβάλουν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας καθώς σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές και πλημμύρες.

Το ποσό αφορά αφενός την κάλυψη των αναγκών του Στρατού, και αφετέρου την ανανέωση του στόλου μηχανημάτων έργου (εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιντερ κλπ.) που θα συμβάλουν στην αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί πως η αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη 9 ανοιχτά ρήγματα, με τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας να εκτελούν παρεμβάσεις στο «παρά πέντε», ενώ τα έργα αναμένεται να εκκινήσουν αρχές του 2019.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Δ-ΣΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ

«Ο εξοπλισμός θα είναι στην αρμοδιότητα του Στρατού η χρήση του όμως θα είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών σε ολόκληρη την Περιφέρεια, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη».

Αυτό τόνισαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς σε συνάντηση που είχαν για το θέμα στην έδρα του Σώματος στην Ξάνθη, παρουσία του υποδιοικητή του Δ΄ ΣΣ υποστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα και του διοικητή Μηχανικού Συνταγματάρχη Ευθύμιου Γιαννακάκη.

 

Με πληροφορίες από e-evros.gr,  xronnos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ