Με την ομάδα “ΔΙΑΣ”

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη , πτυχιούχου Παντείου, κάτοχου μεταπτυχιακού τίτλου  στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις – ανάρτηση στο facebook

Από την πολλή ανάλυση, βαρέσαμε διάλυση. Διϋλίζουμε τον κώνωπα, κατά την ευαγγελική ρήση, και καταπίνουμε την κάμηλον…..

Ιδού τα γεγονότα:

-Σεσημασμένος κακοποιός, με κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, αυτοκίνητο ΑΡΝΕΙΤΑΙ να σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας. Ακόμα και σε τριτοκοσμική μπανανία, θα είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του Σώματος για να συλληφθεί ο δράστης!

-Εν συνεχεία ο κακοποιός εμβολίζει, με το αυτοκίνητό του,  τις μοτοσικλέτες των  αστυνομικών! Ο εμβολισμός αυτός, με τη σφοδρότητα που επέπεσε στους δικυκλιστές, θα μπορούσε να είχε ως συνέπεια, αν όχι το θανάσιμο τραυματισμό κάποιων εξ αυτών, τουλάχιστον τη βαριά σωματική τους βλάβη.

Άρα, έχουμε και αντίσταση κατά της Αρχής και απόπειρα,  αν όχι ανθρωποκτονίας, σίγουρα σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών.

-Οι αστυνομικοί, ως εκ καθήκοντος,  καταδιώκουν, ως όφειλαν, τον δράστη. Οταν ο δράστης αρνείται να συμμορφωθεί, πυροβολούν. Τί έπρεπε να κάνουν; Να πετάνε…αεροπλανάκια, να τον καλέσουν για καφέ ή να τον αφήσουν να…φύγει; Δηλαδή να…επιβραβεύσουμε το έγκλημα;

Από την άνεση του  καναπέ μας, μπορούμε, ευκαίρως-ακαίρως,  να δίνουμε…συμβουλές: να πυροβολούσαν στα…λάστιχα, στον…αέρα, στον…γάμο του καραγκιόζη.

Ποιός ξέρει τι θα έλεγαν οι…. ειδικοί του καναπέ, αν οι αστυνομικοί πυροβολούσαν ένα αυτοκίνητο εν κινήσει στα λάστιχα, το αυτοκίνητο ανατρεπόταν ή προσέκρουε κάπου και θρηνούσαμε περισσότερα του ενός θύματα…. Όμως, έξω από το χορό, πολλά, τραγούδια και από ιδέες, άλλο τίποτα!

Επαναλαμβάνω, όλα αυτά τα… ωραία για έναν αμετανόητο  κακοποιό που αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και στη συνέχεια ΕΜΒΟΛΙΣΕ τους αστυνομικούς με το αυτοκίνητό του.

-Δυστυχώς, από τους πυροβολισμούς σκοτώνεται ο δράστης, ο οποίος επαναλαμβάνω είχε προηγουμένως επιχειρήσει, αν όχι να  σκοτώσει σίγουρα να τραυματίσει σοβαρά τους αστυνομικούς με τον εμβολισμό.

ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ,  ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ.

Μετά από όλα αυτά…

Ο Θεοδωρικάκος, πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας, διατάσσει ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ έλεγχο εναντίον των αστυνομικών, ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ τόσο την έρευνα,  όσο και την απόφαση της δικαιοσύνης!

Προφανώς έχει ΗΔΗ ΠΕΙΣΤΕΙ  ότι φταίνε οι αστυνομικοί. Δεν περίμενε κάν την ΕΔΕ, που λογικά γίνεται οίκοθεν, όταν υπάρχει συμπλοκή και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Η δε δικαιοσύνη, ενώ οι αστυνομικοί κρατούνται στη ΓΑΔΑ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΌΜΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ σπεύδει να  ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία  ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ!

Και γιατί δεν είχε το θύμα πρόθεση  ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά των αστυνομικών, για να αντιστρέψουμε τους όρους;

Γιατί δεν εξετάζονται οι πράξεις του θύματος που προηγήθηκαν και  είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του;

Για να εξηγούμαστε, δηλαδή οι αστυνομικοί της ομάδος ΔΙΑΣ, είχαν….προηγούμενα με το άτυχο θύμα και περίμεναν εκεί για να τον…πυροβολήσουν!

Δόλος σημαίνει ότι είχαν κίνητρο. Μη μου πείτε οτι …ήξεραν κιόλας ποιός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου; Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα!

Το οτι το θύμα ανήκει σε… ευάλωτη κοινωνική ομάδα  και είναι πατέρας 2 παιδιών, είναι λυπηρό μέν, αλλά ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΟΘΙ για την έκνομη συμπεριφορά του. Που το είδαμε αυτό γραμμένο; Ο καθένας με τις επιλογές του. Όταν αποφασίζεις να ζεις στην παρανομία, αποδέχεσαι ότι και θα υποστείς κάποια στιγμή τις συνέπειες, όποιες και αν είναι αυτές.

Για να μην μακρυγορούμε…

Αναμφίβολα η απώλεια ζωής και μάλιστα ενός ανθρώπου μόλις 20 ετών είναι ένα γεγονός τραγικό. Λυπούμεθα  όλοι για αυτό! Ομως, κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε τι είδους αστυνομία θέλουμε.

Οι αστυνομικοί όταν βγαίνουν για υπηρεσία, δεν πάνε βόλτα αναψυχής στο πάρκο. Βρίσκονται αντιμέτωποι με το έγκλημα. Οταν κάποιος αρνείται να σταματήσει στο κάλεσμα της αστυνομίας για έλεγχο, ο αστυνομικός δικαιολογείται να υποθέσει τα χειρότερα και είναι καθήκον του να δράσει…

Ομως, οι αστυνομικοί στην Ελλάδα είναι βολικός στόχος. Αναλώσιμοι. Δεν ανήκουν σε κάποια…ευάλωτη κοινωνική ομάδα για να τύχουν υποστήριξης…

Ξέρει κανένας πόσοι αστυνομικοί έχουν πέσει εν ώρα υπηρεσίας; Θυμάται κανένας εκείνο το παληκάρι που του  τίναξε τα μυαλά, στα Πετράλωνα μέσα στην τράπεζα παραμονές Χριστουγέννων, ο Κουφοντίνας; Εγινε ποτέ κάποια εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του; Οχι βέβαια. Τον  θυμούνται μόνον οι χαροκαμένοι δικοί του.

Για να τελειώνουμε.

Ποτέ δεν θα πάρουμε το μέρος εκείνων  που επιδίδονται σε έκνομες δραστηριότητες, είτε μικρές, είτε μεγάλες. Το ΕΓΚΛΗΜΑ, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Θα είμαστε πάντα,  με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται το νόμο, τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια του πολίτη. Χωρίς τάξη και ασφάλεια δεν μπορεί να λειτουργήσει ευνομούμενη δημοκρατία.


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ


 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Όπως ακριβώς τα λες φίλε Κωνσταντίνε
  Χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους αστυνομικούς αλλά γιατί; επειδή κινηγουσαν ένα κλεμμένο ΙΧ που έτρεχε σαν τρελό στην πόλη πσραβιαζοντας κάθε σήμανση;
  Δεν έπρεπε να κάνουν καταδίωξη μέσα στην πόλη
  Δηλαδή τι να κάνουν οι αστυνομικοί να αφήσουν ησυχο το τρελό ΙΧ να κάνει Ράλι στην Αθήνα και να πάνε για πικ νικ στο Ζούμπερι
  Αν ακόμη και όταν εγκλωβίστηκε ο οδηγός εγκατέλειπε τώρα δεν θα υπάρχε νεκρός αλλά αποφάσισε να εμβολισει τους αστυνομικούς οι οποίοι όμως θα έπρεπε να έχουν την ψυχραιμία λέει να αποδεχτούν με καρτερικοτητα τον εμβολιασμός τους
  Ήθελα να ρωτήσω εγώ γιατί δεν μπορώ να κλείψω ένα αυτοκίνητο;
  γιατί δεν μπορώ να τρέχω Ράλι στην Αθήνα πσραβιαζοντας τους σηματοδοτες;
  Δηλαδή εγώ είμαι κατώτερης φυλής από τούς ρομα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ