Πού οφείλεται ο μεγάλος αριθμός νεκρών Ρώσων στρατιωτικών ειδικά ανωτέρων & ανωτάτων

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΕΚΡΟΙ

Του Χαράλαμπου Τζιγκουνάκη, Αντιστράτηγου ε.α.

 

Προσπαθώντας να εξηγήσω τον μεγάλο αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών νεκρών της εισβολής  και ειδικά το γεγονός του θανάτου δυσανάλογου αριθμού ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών,  έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Δύο είναι τα στοιχεία που μας οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα.

Ο “περίφημος” ρωσικός στρατός μαχόμενος σε αναπεπταμένα εδάφη στερείται πληροφόρησης και ηθικού.

Αντίθετα οι  Ουκρανοί έχουν άμεσες και ασφαλείς πληροφορίες σε πραγματικούς χρόνους , που είναι ο εχθρός και με ποια δύναμη , με αποτέλεσμα να τους προσβάλλουν με τις αναγκαίες δυνάμεις , αποτελεσματικά και εξόχως φονικά.

Πιθανώς να υπάρχει διαστημική και δορυφορική παρακολούθηση του εδάφους και μετάδοση ασφαλών πληροφοριών για εκμετάλλευση ,σε πραγματικό χρόνο , από το ΝΑΤΟ, αλλά δεν ξέρουμε λεπτομέρειες.

Ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτικών είναι εκεί , σύμφωνα με τις Αγγλικες μυστικές υπηρεσίες που είναι άριστα πληροφορημένες και είναι υπερβολικά μεγάλος απέναντι από ένα στρατό που ουσιαστικά είναι καινούργιος και χωρίς παράδοση και σκληρή  εκπαίδευση.

Από την άλλη ο μεγάλος αριθμός νεκρών των υψηλόβαθμων στελεχών του Ρωσικού στρατού , μαρτυρεί και ένα άλλο στοιχείο , έλλειμα ηθικού , στις επιτιθέμενες ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τα στελέχη αυτά να αναγκάζονται να μάχονται στην πρώτη γραμμή δίδοντας το παράδειγμα , για να παρακινήσουν τους νεότερους να τους ακολουθήσουν ,οπότε λογικά να αυξάνονται οι απώλειες τους.

Όμως , χωρίς πληροφορίες και ηθικό, η ήττα του ρωσικού στρατού  είναι προδιαγεγραμμένη  σίγουρη και αναμενόμενη.

Οι δικτάτορες για άλλη μια φορά αποδεικνύεται διαπράττουν κολοσσιαία λάθη, εν τη παραφροσύνη της απόλυτης εξουσίας τους,  οδηγώντας τους λαούς τους σε ανείπωτες τραγωδίες.

Κρίμα, ο ρωσικός λαός μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού είχε την ευκαιρία να απολαύσει την ελευθερία και τη δημοκρατία και εκμεταλευόμενοι τον φυσικό τους πλούτο να ευημερήσει.

Αλλως αποφάσισαν με τις επιλογές τους … Το τίμημα θα είναι σκληρό…


Περισσότερα άρθρα από την Χαράλαμπο Τζιγκουνάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ


 

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι Ρώσοι που φαγώθηκαν από τους Ουκρανούς είναι 14000! Και οι στρατηγοί που έφαγαν έφτασαν τους 7, ενώ στην Μαριούπολη φάγανε και 2 πολεμικά πλοία! Τα νούμερα που δίνουν οι Ρώσοι είναι αστεία. Στην αρχή έλεγαν ότι οι Ουκρανοί έφαγαν μόλις 300 Ρώσους στρατιώτες, τώρα λένε 1351. Οι Ρώσοι είναι τόσο ΨΕΥΤΕΣ που και το νούμερο αυτό είναι μαγειρεμένο, αφού οι ίδιοι είπαν ότι είχαν 3852 τραυματίες. Δηλαδή η αναλογία 2.85 νεκρών με τραυματίες είναι τόσο μεγάλη σε τραυματίες, λες και ήταν σε Βαλκανικούς πολέμους!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ