Μεγάλη άσκηση της πυροσβεστικής στην Πάρνηθα για την αντιπυρική περίοδο 2019

Η μεγάλη πανελλαδική άσκηση «Δια Πυρός 2019», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Ντάρδιζα της Πάρνηθας σε συνεργασία του ΠΣ και της Δασικής Υπηρεσίας

 

 

Με την ενεργή και αναβαθμισμένη συμμετοχή της Δασικής Υπηρεσίας, σε έναν ρόλο συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα όπως προβλέπεται από την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η φετινή πανελλαδική άσκηση «Δια Πυρός 2019», που αποτελεί το κρισιμότερο τεστ ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού και της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς, σε πραγματικές συνθήκες.

Για την Αττική, το Π.Σ. που διοργανώνει τη συγκεκριμένη άσκηση σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε μια πολύπαθη και βαριά πληγωμένη από πολλές πυρκαγιές στο παρελθόν περιοχή, την Ντάρδιζα της Πάρνηθας, όπου την παρακολούθησαν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και εκπρόσωποι της περιφέρειας, του δήμου Αχαρνών, της Δασικής Υπηρεσίας, εθελοντικών οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους συμμετέχοντες στον μηχανισμό της αντιπυρικής προστασίας, και ένα καλό καλοκαίρι από πλευράς πυρκαγιών, ενώ τόνισε ότι κάθε χρόνο ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την βελτίωση της επιχειρησιακής κατάστασης.

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος εστίασε στο ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και στην πρόληψη των πυρκαγιών. Όπως ανέφερε, είναι ήδη σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα πρόληψης και 5.066 εργαζόμενοι βρίσκονται στο πεδίο για έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο σχεδιασμός επί χάρτου με την πραγματική άσκηση ετοιμότητας προφανώς έχουν διαφορά» είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Η άσκηση ετοιμότητας είναι αυτή μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δει τον επιτυχημένο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την αποτελεσματικότητα των μέσων, την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και βεβαίως τυχόν προβλήματα και μεταβολές οι οποίες μπορεί να προκύψουν στο συνολικό σχεδιασμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ