Μερικές κρίσιμες επισημάνσεις για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσω Covid-19

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΒΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Νίκος Λαδιανός και πάρα πολλά χρόνια στρατιωτικός συντάκτης με άρθρο του κάνει μια σειρά από ιδιαίτερα κρίσιμες επισημάνσεις και προτάσεις για τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τη κατάσταση στις ΕΔ σε σχέση με τον κορονοϊό.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΔΙΑΝΟΣ

Η χώρα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Πολύ περισσότερο πρέπει να λειτουργούν, με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κανείς ΔΕΝ θα δώσει διαταγή “πάτε όλοι σπίτι σας για καραντίνα”!! Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες και τις απειλές, που εξακολουθούν να υπάρχουν στο κοντινό μας γεωστρατηγικό περιβάλλον.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως το βιώνουμε όσοι γνωρίζουμε το ρεπορτάζ, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του περιβάλλοντος του νέου ιού. Και επιχειρησιακά και ανθρωπιστικά. Όσοι εντός του στρατεύματος δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαίτερες συνθήκες, είτε ελέγχονται είτε θα ελεγχθούν στο άμεσο μέλλον.

Η κοινωνία και ειδικά οι οικογένειες των στρατεύσιμων και των στελεχών πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη και υπομονή. Και να συνυπολογίσουν σοβαρά, στις σκέψεις και στις ενέργειές τους, ότι στο ήδη χαμηλό και συγκρατημένο ποσοστό κρουσμάτων της χώρας μας, το ποσοστό εντός των Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακόμη χαμηλότερο.

Οι βελτιωτικές κινήσεις πρέπει να συνεχισθούν. Και οι όποιες παρατηρήσεις από παράγοντες εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να έχουν καλοπροαίρετο χαρακτήρα.

Νομίζω πως θα ήταν θετικό, στις τακτικές επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας για τις εξελίξεις της πανδημίας, να ενταχθεί – έστω μια φορά την εβδομάδα – μια επιμέρους ενημέρωση για συγκεκριμένα ζητήματα των Ένοπλων Δυνάμεων.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς των στρατιωτικών πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι δυνατόν σε επίσημες ανακοινώσεις οργανώσεων να υπάρχουν διατυπώσεις, όπως “σύμφωνα με φήμες, υπάρχουν τόσα κρούσματα, σε τόσα στρατόπεδα”. Αυτές οι εκφράσεις μόνο κλίμα καχυποψίας και διάλυσης προκαλούν !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ