Μεταναστευτικό- BINTEO: Στην πρώτη γραμμή για τη φύλαξη των συνόρων ο Στρατός – Πόσες είσοδοι απετράπησαν

ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Στην πρώτη γραμμή είναι ο Στρατός Ξηράς για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Δείτε εντυπωσιακά βίντεο από την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών.

Περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι απετράπησαν στην περιοχή του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν 24 συλλήψεις. Τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η Ελληνική Αστυνομία έχουν καταφέρει να αποτρέψουν με τη στάση και την παρουσία τους τις παράνομες εισόδους στη χώρα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

Το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν

– Εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (29/2) έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (5/3) ο απολογισμός είναι ο εξής:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις

– Έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε σαφές ότι με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής οι άνθρωποι που εισέρχονται μετά την Κυριακή στη χώρα μας θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, δεν θα καταγράφονται και δεν θα μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει απόρθητα τα σύνορα της χώρας συνεχίζεται, ενώ η ετοιμότητα του Στρατού Ξηράς στον Έβρο είναι πάρα πολύ μεγάλη με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να πραγματοποιούν επιχειρήσεις ώστε να ελέγξουν τη συνοριογραμμή.

Από χθες το ΓΕΕΘΑ αποδέσμευσε βίντεο με επιχειρήσεις του Στρατού Ξηράς, στην ξηρά, στον ποταμό Έβρο αλλά και στη θάλασσα για να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Επίσης συνεχίζονται οι αποτρεπτικές δράσεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στη θάλασσα προκειμένου να μην μπουν από τα θαλάσσια σύνορα παράνομοι μετανάστες.

Δύο ακόμα βίντεο που δείχνουν τις προσπάθειες που κάνουν τα ελληνικά σκάφη ώστε να αποτραπούν λέμβοι με μετανάστες ώστε να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται η παρεμπόδιση βάρκας το βράδυ με τις θερμικές συσκευές που έχουν τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού να εντοπίζουν και να «σκανάρουν» μέσα στο απόλυτο σκοτάδι τις βάρκες με τους παράνομους πρόσφυγες.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ