Μεταθέσεις στρατιωτικών: Ποιος Διοικητής άκουσε προβλήματα στελεχών;

Μεταθέσεις στρατιωτικών -Ωράριο – Ασφαλιστικό –Μισθολόγιο, αυτά είναι τα κυριάρχα προβλήματα στην καθημερινότητα των στελεχών. Ποιος διοικητής τα άκουσε;

Το πρώτο βήμα για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να το ακούσεις, να το κατανοήσεις.

Το βήμα, σε ένα πρώτο επίπεδο έγινε. Επειδή όμως το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει η πολιτική ηγεσία καλό θα ήταν να αφουγκραστεί και αυτή τα προβλήματα και να ακούσει όλους όσους είναι γνώστες.

Η ΕΣΠΕΗΠ στην 8 Μ/Π ΤΑΞ

Οι Ηπειρώτες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) έγιναν δεκτοί απο τον διοικητή της 8 Μ/Π ΤΑΞ Ταξίαρχο Νικόλαο Ανδριόπουλο ο οποίος και τους άκουσε.

Όπως λένε απο την ΕΣΠΕΗΠ στην συνάντηση συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά  και θέματα σε τοπικό επίπεδο που αφορούν το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή της Ηπείρου.

«Στον  κ.Δκτη της 8 Μ/Π ΤΑΞ δόθηκε η επικαιροποιημένη πρόταση της Ενωσης για τα κύρια θέματα των Στρατιωτικών(Μεταθεσεις-Ωραριο –Ασφαλιστικο –Μισθολόγιο) καθώς και υπόμνημα με τοπικά ζητήματα των Στρατιωτικών που υπηρετούν στην Ήπειρο.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Δκτη της 8 Μ/Π ΤΑΞ  για το ενδιαφέρον του που δείχνει για τα προβλήματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, καθώς και την πρόθεσή του για εξεύρεση λύσεων αλλά και για την δέσμευσή του για την συνέχεια των επαφών μας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

To αμετάθετο

Η ΕΣΠΕΗΠ έχει ήδη προτείνει στην πολιτική ηγεσία μια νομοθετική αλλαγή για το αμετάθετο στα 25 χρόνια που θα ήταν μια καλή αρχή.

Η αλλαγή στον Ν.3883/2010 που προτείνουν είναι αυτή που ακολουθεί:

«Μετά τη παρέλευση συνολικής πραγματικής υπηρεσίας 25 ετών, το στέλεχος που τυγχάνει έγγαμος/η με ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, μετατίθεται υποχρεωτικά σε Μονάδα ή Υπηρεσία της πόλης προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε Μονάδα ή Υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ που απέχει το ανώτερο 40 χιλιόμετρα οδικώς από αυτήν (την πόλη) και πάντα εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους, με δυνατότητα παραμονής μέχρι τη συνταξιοδότηση ή την αποστρατεία του στελέχους. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται απαρέγκλιτα οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί που έχουν αποφοιτήσει από τις ΑΔΙΣΠΟ, ΑΣΠ και ισότιμες αυτών, και προορίζονται σταδιοδρομικά για την κάλυψη θέσεων ευθύνης, όσοι έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα της υπηρεσίας στο εσωτερικό ή εξωτερικό και δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο πρόσθετο χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ