Μεταθέσεις στρατιωτικών: Η πρόταση των στρατιωτικών στον Βίτσα (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα με ολοκληρωμένη πρόταση για τις μεταθέσεις στρατιωτικών έστειλαν οι στρατιωτικοί της Θεσσαλίας. 

Λύση στο πρόβλημα των μεταθέσεων ζητά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), Υπολοχαγός (ΕΜ) Στέφανος Κουκουράβας, αποφάσισε με αφορμή δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ πως η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο περιορισμών των μεταθέσεων του προσωπικού να κοινοποιήσει με ανοιχτή επιστολή την πρόταση της ΕΣΠΕΘ.

Οι Στρατιωτικοί της Θεσσαλίας επαναφέρουν στην επικαιρότητα το αίτημα για τη θέσπιση ανωτάτου ορίου μεταθέσεων, ώστε με τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, να δίνεται στο στρατιωτικό προσωπικό η δυνατότητα επιλογής ενός σταθερού τόπου υπηρέτησης και διαμονής.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ,η ως άνω ρύθμιση καθίσταται απολύτως επίκαιρη και επιτακτική μετά τη βίαιη επέκταση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών σύμφωνα με το Ν.3865/2010 (ΦΕΚ 120 Α’), καθώς επίσης και τις επώδυνες αυξήσεις των εισφορών για την αναγνώριση πρόσθετων ετών ασφάλισης, πραγματικών ή πλασματικών, βάσει του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α’),ρυθμίσεις οι οποίες ουσιαστικά αποκλείουν κάθε σκέψη για οικειοθελή αποχώρηση όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, πριν τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου ετών εργασίας των 40 ετών.

Μάλιστα οι Θεσσαλοί τονίζουν πως με αυτή την ρύθμιση παρέχεται ισχυρό κίνητρο στο προσωπικό που έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα για να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία και μειώνεται αισθητά το οικονομικό κόστος για την υπηρεσία με τη μείωση εξόδων μεταθέσεων και την αποφυγή δαπανών για εξειδικευμένη εκπαίδευση προσωπικού.

Παράλληλα καθώς τα προβλήματα είναι δεκάδες η ΕΣΠΕΘ ζητά με την ευκαιρία και ακρόαση του ΔΣ της ΕΣΠΕΘ απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αναπτύξουν με άνεση χρόνου και με διάλογο τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους ενώ προσκαλούν τον ΑΝΥΕΘΑ και στα γραφειά τους, αν επιθυμεί να έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους, κατα την διάρξεια κάποιας μελλοντικής επίσκεψή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δείτε την ανοιχτή επιστολή της ΕΣΠΕΘ στον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ