Μεταθέσεις στρατιωτικών: Τι πρόβλημα προέκυψε!

Μεταθέσεις στρατιωτικών: Ξεκινούν σήμερα τα Συμβούλια Μεταθέσεων στο ΓΕΣ προκειμένου να εξετάσουν τις μεταθέσεις για Συνταγματάρχες. Δείτε τι πρόβλημα έχει προκύψει

 


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Συνεδριάζουν από σήμερα τα Συμβούλια των μεταθέσεων στο ΓΕΣ, όπως πληροφορούμαστε επίσημα. Η αγωνία για το πού θα μετατεθούν τα στελέχη αλλά κυρίως και πόσες μεταθέσεις θα γίνουν είναι διάχυτη.
Ωστόσο έχει προκύψει ένα θέμα, για το οποίο το ArmyNow.Net έχει θέσει ερώτημα στο Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ.

Οι εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά όλης της χώρας θα πραγματοποιηθούν φέτος από 2 έως 19 Μαϊου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας , η οποία στάλθηκε τον Ιανουάριο.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και πολλοί ρώτησαν το ArmyNow.net, είναι ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι οικογένειες των στρατιωτικών για την εγγραφή των παιδιών τους, όταν δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο πρέπει να τα γράψουν. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταθέσεις στρατιωτικών: Η ΠΟΕΣ δεν ζητά επίσπευση! Της φταίει το υπουργείο Παιδείας!


 

Πέρυσι, το ΓΕΣ είχε δεσμευτεί και υλοποίησε την δέσμευσή του να ανακοινώσει όλους τους πίνακες μεταθέσεων μέχρι μέσα Ιουνίου.

“Πρόθεση του ΓΕΣ είναι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου μηνός Ιουνίου 2016 να αποσταλούν οι διαταγές των Τακτικών Μεταθέσεων και η υλοποίηση αυτών να πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Ιουλίου 2016”, είχε ανακοινωθεί σχετικά. Τελικά οι μεταθέσεις ανακοινώθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα.

Φέτος δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα. Όμως ο χρόνος για τις οικογένειες είναι ιδιαίτερα πιεστικός, καθώς καλούνται να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι τις 19 Μαϊου, χωρίς να γνωρίζουν σε ποια περιοχή θα λάβουν μετάθεση.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Επικοινωνήσαμε γραπτά με το Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η απάντηση που λάβαμε ήταν αν επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμ. κ Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ-Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής στα τηλέφωνα: 2103442425, 2103442249, 2103443318, 2103442247

Καλέσαμε στα τηλέφωνα που μας έδωσαν και δεν ήταν σε θέση να μας δώσουν κάποια υπεύθυνη απάντηση, παρά το γεγονός ότι το θέμα αφορά χιλιάδες οικογένειες.

Ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα έχουν απάντηση στο τέλος της εβδομάδας.

Ένας πιθανός τρόπος θα είναι ενδεχομένως η εγγραφή των παιδιών στον τόπο που κατοικούν σήμερα και μετά την μετάθεση του γονέα, η μεταγραφή τους σε άλλο σχολείο.

Ευτυχώς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Αναμένουμε επίσης την απάντηση του ΓΕΣ για το χρονοδιάγραμμα των μεταθέσεων του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ