Μεταθέσεις στρατιωτικών: Ποιους ακούνε τα Επιτελεία;

Μεταθέσεις στρατιωτικών: Το θέμα που καίει τα στελέχη και οι εξελίξεις στην πρόταση της ΕΣΠΕΗΠ για το αμετάθετο πήγαν στην Βουλή. Η απάντηση έβγαλε είδηση.

Κινητικότητα υπάρχει στο θέμα του αμετάθετου στην 25ετία.

Το θέμα με τις μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού πήγε στην Βουλή όπου και κατατέθηκε η σχετική επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου θυμίζουμε πως έχει ζητήσει την προσθήκη μιας παραγράφου στον νόμο προκειμένου να καθιερωθεί το αμετάθετο μετά την υπηρεσία 25 ετών.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση τους έχει ως εξής:

«Μετά τη παρέλευση συνολικής πραγματικής υπηρεσίας 25 ετών, το στέλεχος που τυγχάνει έγγαμος/η με ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, μετατίθεται υποχρεωτικά σε Μονάδα ή Υπηρεσία της πόλης προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε Μονάδα ή Υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ που απέχει το ανώτερο 40 χιλιόμετρα οδικώς από αυτήν (την πόλη) και πάντα εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους,

με δυνατότητα παραμονής μέχρι τη συνταξιοδότηση ή την αποστρατεία του στελέχους.

Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται απαρέγκλιτα οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί που έχουν αποφοιτήσει από τις ΑΔΙΣΠΟ, ΑΣΠ και ισότιμες αυτών, και προορίζονται σταδιοδρομικά για την κάλυψη θέσεων ευθύνης, όσοι έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα της υπηρεσίας στο εσωτερικό ή εξωτερικό και δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο πρόσθετο χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία».

Η απάντηση του υπουργού Άμυνας

Απο την πλευρά του υπουργού Άμυνας πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση τουλάχιστον όχι άμεσα.

Το ΓΕΕΘΑ όπως αναφέρει η απάντηση του υπουργού που διαβιβάστηκε στην Βουλή αυτή την περίοδο ακούει απόψεις απο τα Γενικά Επιτελεία στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση και τον εξορθολογισμό του συστήματος μεταθέσεων του προσωπικού.

Όμως ο Πάνος Καμμένος στην απάντηση του λέει όχι σε ένα γενικευμένο πλαίσιο μη μεταθέσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με μόνο κριτήριο την 25ετία ή γενικά τα χρόνια γιατί κατα τον υπουργό δεν συνάδει με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις πολυάριθμες παραμέτρους των μεταθέσεων και τον τοποθετήσεων.

Πάντως, και εδώ είναι η είδηση, ο Π. Καμμένος λέει οτι τα Γενικά Επιτελεία γίνονται αποδέκτες προτάσεων απο τα στελέχη, όσο και απο άλλους φορείς – οργανισμούς, οι οποίοι δεν κατονομάζονται στην απάντηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ