ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Πού οφείλεται η καθυστέρηση, πότε αναμένεται να ανακοινωθούν; Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που μάθαμε σήμερα το πρωί

 

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Το “θρίλερ” των μεταθέσεων φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος, καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι Μεταθέσεις του Στρατού Ξηράς για το 2017.

Από το ΓΕΣ οι περίπου 100 φάκελλοι με τις μεταθέσεις έχουν φύγει ήδη από τις 10 Μαϊου, μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Η καθυστέρηση φαίνεται πως οφείλεται στα γραφεία που πρέπει να περάσουν για να πάρουν την έγκριση οι μεταθέσεις, τα οποία δεν είναι άλλα από τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας.

Οι αυξημένες υποχρεώσεις τόσο το ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου όσο και του Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, ήταν η αιτία της καθυστέρησης καθώς για να εξεταστούν όλοι οι φάκελλοι προς υπογραφή παίρνει χρόνο.
Αυτό, σε συνδυασμό με την εισαγωγή του Δημήτρη Βίτσα στο νοσοκομείο, οδήγησαν στην καθυστέρηση της εξέτασης των φακέλλων, παρά το γεγονός ότι έχουν φύγει από την αρμοδιότητα του ΓΕΣ ήδη ένα μήνα.

Δυστυχώς είναι έτσι δομημένο το σύστημα μεταθέσεων στην Ελλάδα, που δεν προσφέρει εναλλακτική λύση.

Όπως μας επεσήμαναν αρμόδιες πηγές, οι μεταθέσεις αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται σήμερα, και πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας εκτιμούσαν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί.

Χαρακτηριστικά μαθαίνουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας είχε υπογραφεί το 70% των μεταθέσεων και υπήρχαν περίπου 30-35 φάκελλοι σε εκκρεμότητα.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε πως σχεδόν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί στο ΥΠΕΘΑ, θέτουν στόχο την βελτίωση του συστήματος μεταθέσεων, αλλά κανένας δεν το έχει επιτύχει.

Μόνη λύση είναι η όσο το δυνατόν διαφανής και αυτοματοποιημένη απόδοση μορίων, στα οποία πρέπει να μπουν και κοινωνικά κριτήρια, ώστε να μην εξαρτάται από καμία πολιτική ηγεσία η υλοποίησή τους και επιπλέον να γίνονται με διαφανή τρόπο και έγκαιρα.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης (να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει συμβεί να ανακοινώνονται και αργά το καλοκαίρι) συνιστά ομηρία χιλιάδων οικογενειών, που έχουν δικαίωμα να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ