Μετοχικά Ταμεία: «Μποναμάς» με το βλέμμα στις κάλπες

Η κυβέρνηση «ανοίγει» τα ταμεία στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και «αποδεσμεύει» τους Μετόχους.

Τι και αν οι Στρατιωτικοί περιμένουν χρόνια για να λάβουν το εφάπαξ τους; Στην κυβέρνηση είναι βέβαιοι πως λεφτά υπάρχουν και έτσι τα Μετοχικά Ταμεία μπορούν να πληρώσουν όχι μόνο όσους αποστρατεύονται αλλά και όσους παραμένουν στην ενέργεια.

Με την απόφαση της άλλωστε είναι σίγουρο πως νίωθει οτι κερδίζει «πόντους» αφού δίνει «ζεστό χρήμα» σε όσους όπως φαίνεται δεν έχει σκοπό να δώσει μισθούς αξιοπρέπειας καθώς όπως αποφάσισε οι «Μέτοχοι των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας που συμπλήρωσαν τριάντα πέντε (35) έτη συμμετοχής μπορούν να ζητήσουν την καταβολή του νόμιμου βοηθήματος και πριν την έξοδό τους από το στράτευμα, οπότε ο μέτοχος μπορεί με αίτησή του να ζητήσει τη διακοπή της μετοχικής σχέσης ή τη διατήρησή της μέχρι την οριστική έξοδό του από το στράτευμα. Στην περίπτωση διακοπής της μετοχικής σχέσης διαγράφεται από μέτοχος, παύει η υποχρέωσή του για καταβολή εισφοράς και εξομοιώνεται με τους εξελθόντες οριστικά της υπηρεσίας».

Το γιατί δε κάποιος θα αποφασίσει να συνεχίσει να πληρώνει εισφορές αν πάρει τα λεφτά του παραμένει ένα μυστήριο που μόνο η κυβέρνηση καταλαβαίνει αφού στην περίπτωση διατήρησης της μετοχικής σχέσης το ποσό του καταβληθέντος εφάπαξ βοηθήματος «δεν θεωρείται προκαταβολή κατά την έννοια του άρθρου 18 και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 18.».

Και κάπως έτσι τα Μετοχικά Ταμεία σιγά – σιγά γίνονται προαιρετικά, ώσπου να γίνουν οριστικά παρελθόν αφού η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, οι οποίες έχουν έντονο «άρωμα» εκλογών, δεν δείχνει να προβληματίζεται ιδιαίτερα για το μέλλον τους.

Ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο προβληματίζεται για το δικό της μέλλον και την πιθανότητα έστω και παρά την θέληση της το 2018 να οδηγηθεί στις κάλπες.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ