Μετοχικό Ταμείο Στρατού: Μαύρα μαντάτα απο το ΝΣΚ

 Δύσκολες ώρες και πάλι για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι για καινούργιες πορείες και ζητούν απο τον Π. Καμμένο και τον Ν. Τόσκα λύση.

Απο καταστροφή σε καταστροφή πάνε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το νέο χτύπημα που όπως όλα δειχνουν θα ζήσουν αφορά το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Όπως λένε με βάση δημοσιεύματα έρχεται καινούργια μείωση των εσόδων του και φυσικά οι αστυνομικοί αντιδρούν στο νέο πλήγμα που δέχονται.

Με επιστολή τους λοιπόν στους υπουργούς Πάνο Καμμένο και Νίκο Τόσκα ζητούν διαβεβαιώσεις εδώ και τώρα πως θα διαφυλαχτεί το ΜΤΣ.

Δείτε την επιστολή για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 505/1/25-α΄

Προς:

1)Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης,

κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ

2)Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,

κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κύριε Υπουργέ,

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, βάσει Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας και του εξορθολογισμού των κοινωνικών πόρων, επίκειται η κατάργηση αυτών και άρα, θα υπάρξει μείωση εσόδων στα επικουρικά ταμεία (ν.4387/2016,) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Για άλλη μια φορά Κύριε Υπουργέ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε υπεύθυνα τα μέλη μας και τούτο διότι, καίτοι έχουμε εγγράφως υποβάλλει σχετικό αίτημα από 2 Αυγούστου 2016 (αρ. Πρωτ.: 505/1/25) ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί η εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΣ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 134, 27-7-16), θεσμοθετήθηκε κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο, η βούληση της πολιτείας για την εκπροσώπηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Ενώ το αίτημά μας έχει γίνει αποδεκτό στο παρελθόν από όλες τις Ηγεσίες, εντούτοις δεν έχει ολοκληρωθεί η θεσμοθέτησή του προκειμένου να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η αδικία που γεννά η δυσανάλογη εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο Ταμείο σημειωτέον ότι η πλειονότητα των μετόχων προέρχεται από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επομένως, πέραν της άμεσης ενημέρωσης που οφείλετε να μας παράσχετε όσον αφορά στην προαναφερόμενη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τις δικές σας θέσεις, αιτούμαστε για μια ακόμα φορά την προώθηση προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης του θέματος της εκπροσώπησης, ώστε να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ και εκπρόσωπός μας, χάριν της χρηστής διοίκησης και της ορθής συνδικαλιστικής μας λειτουργίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ