Μέτρα – αντίμετρα: Οι στρατιωτικοί ήταν οι πρώτοι «τυχεροί»

Τα μέτρα – αντίμετρα είναι η «turbo» έκδοση των μέτρων που έχουμε γνωρίσει όλα τα τελευταία χρόνια. Οι στρατιωτικοί ήταν οι πρώτοι που τα δοκίμασαν.

Οι χειρότερες μέρες που έρχονται για όλους με τα νεα μέτρα υποτίθεται πως θα «γλυκάνουν» απο τα αντίμετρα που θα ανακουφίζουν τους φορολογούμενους για κάθε νεα επιβάρυνση που θα χρεώνονται.

Τα μέτρα – αντίμετρα υποτίθεται πως σημαίνουν οτι για κάθε ευρώ που θα πληρώνεις θα υπάρχει ένα αντίμετρο που θα σου γλιτώνει ένα ευρώ απο αυτά που πλήρωνες.

Επειδή αυτό ακούγεται και είναι έξω απο κάθε λογική, γιατί απλά θα σήμαινε οτι στα ταμεία του κράτους η κυβέρνηση θα ξαναμάζευε τα ίδια λεφτά με αυτά που μαζεύει σήμερα στραγγίζοντας ότι κινείται και ότι δεν κινείται η αλήθεια είναι λίγο πιο πολύπλοκη.

Τα μέτρα θα πληρώνονται σε χρήμα και τα αντίμετρα θα πιστώνονται σε ένα μάλλον θεωρητικό επίπεδο.

Την θεωρία αυτή της «έμμεσης» εισοδηματικής ενίσχυσης ή του αποκαλούμενου «πραγματικού εισοδήματος» που όπως φαίνεται είναι κάτι διαφορετικό απο το τι μισθό βάζει ο καθένας στο πορτοφόλι του την άκουσαν πρώτοι οι στρατιωτικοί.

Μετά απο δύο χρόνια εφαρμογής της είναι βέβαιο πως έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.

Ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2014 όταν η ΠΟΕΣ συνάντησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για την συνάντηση:«Γενικότερα, επισημάναμε ότι οι εξαγγελίες του Προέδρου Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη φορολογική δικαιοσύνη και τη ρύθμιση των οφειλών αφορούν και τους ενστόλους και ότι, σε κάθε περίπτωση, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατατείνει στην ενίσχυση του πραγματικού -και όχι ενός εικονικού- εισοδήματος.

Είναι γνωστές, επίσης, οι θέσεις του για την έμμεση εισοδηματική ενίσχυσή τους και την στήριξη της βιωσιμότητας των Ταμείων τους με την αξιοποίηση στην κατεύθυνση αυτή περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι με την τοποθέτησή της στον Πύθο των Δαναϊδων που ονομάζεται ΤΑΙΠΕΔ».

Η πράξη μάλλον απέδειξε οτι τελικά η έμμεση εισοδηματική ενίσχυση είναι ασύμφορη και η πραγματική ενίσχυση των εισοδημάτων είναι εικονική πραγματικότητα.

Κώστας Αττίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ