Μισθολόγιο Στρατιωτικών – Σωμάτων Ασφαλείας: Αντισυνταγματικό σύμφωνα με το ΣτΕ

Μισθολόγιο στρατιωτικών – Σωμάτων Ασφαλείας: Διαβάστε τι αποφάσισε το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ. Τι λένε οι Ομοσπονδίες στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Αντισυνταγματικό έκρινε το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το μισθολόγιο των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας που ψήφισε η κυβέρνηση το 2017 (Ν.4472/2017) και είναι σήμερα σε ισχύ και το παραπέμπει στην Ολομέλεια του ΣτΕ για την τελική κρίση.

Όπως ανακοίνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ κρίνει το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που εφαρμόζεται αντισυνταγματικό και παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ: «Αντισυνταγματικότητα και του εν ισχύ – τρίτου κατά σειρά – μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας προοιωνίζει η απόφαση 852/2019 του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, που δημοσιεύθηκε εχθές το βράδυ και παραπέμπει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, λόγω μείζονος σπουδαιότητας».

«Η εξέλιξη είναι απόλυτα θετική για χιλιάδες στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας και αναμενόμενη ως προς την παραπομπή της στην Ολομέλεια. Ασφαλώς πρέπει να αναμένουμε την θεώρησή της, ώστε να μελετήσουμε το σκεπτικό της» δήλωσαν οι Χαράλαμπος Μπουκουβάλας και Ρήγας Μπαρμπούρης νομικοί σύμβουλοι και παραστάντες δικηγόροι της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ αντίστοιχα, που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Ακόμα ένα μισθολόγιο που ανατρέπουμε, ακόμα μια δικαστική νίκη που επιτυγχάνουμε προς όφελος των συναδέλφων και της κοινωνίας», δήλωσαν οι Πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος και της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης Κατσιαμάκας.

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΟΜΕΝΣ:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΠΟΜΕΝΣ, το Συμβούλιο της Επικρατείας άγεται σε κρίση για αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου του Ν.4472/2017, κατόπιν των προσφυγών που έχουν ασκήσει οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, παραπέμποντας το ζήτημα στην Ολομέλειά του λόγω της σημασίας του.

Η ΠΟΜΕΝΣ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την πρωτοβουλία των Σωμάτων Ασφαλείας, όταν οι εκπρόσωποι καταργημένων σωματείων, από το βήμα της Βουλής, “φώναζαν” ότι το νέο μισθολόγιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση!!!!!

Μετά από την τρίτη κατά σειρά τροπολογία της κυβέρνησης για να συνεχίσουν αυτοί οι εκπρόσωποι να υπάρχουν συνδικαλιστικά, καταλαβαίνουμε πλέον τον λόγο που φώναζαν υπέρ του νέου μισθολογίου τότε…

Πλέον όλοι γνωρίζουμε.

Πάγιο αίτημά της Ομοσπονδίας μας είναι η αποκατάσταση των μισθών στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί το 2012, όπως έκρινε δύο φορές το ΣτΕ.

Η ΠΟΜΕΝΣ θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομικές κινήσεις ώστε να υποστηρίξει νομικά τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ολομέλεια του ΣτΕ και η απόφαση του να καλύπτει ρητά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ