Μόνιμος στρατιωτικός. Τι πρέπει να ξέρω πριν αποφασίσω; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνιμος στρατιωτικός όπως λένε τα στελέχη των ΕΔ γίνεται όποιος δεν φοβάται τις θυσίες. Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού έφτιαξε μια σειρά απο βίντεο.

Τι πρέπει να ξέρει όποιος θέλει να γίνει μόνιμος στρατιωτικός;

Τις απαντήσεις δίνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια σειρά βίντεο του ΕΟΠΠΕΠ.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η «προειδοποίηση» πως η επιλογή της ζωής του στρατιωτικού έχει δυσκολίες που θα φανούν βουνό σε όσους δεν πιστεύουν σε αυτό που κάνουν γιατί οι θυσίες είναι πολλές.

Στρατός

O ταγματάρχης Γεώργιος Κωστής υπογραμμίζει πως ο στρατός δίνει στους νέους που διαθέτουν τα προσόντα υγιή στόχο και σκοπό, την φύλαξη του έθνους και εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία τους. Οι στρατιωτικοί είναι πειθαρχημένοι, οργανωτικοί και αψηφούν τον κίνδυνο

Τι απαιτεί η καριέρα χειριστή ελικοπτέρου στην Αεροπορία Στρατού; Η αρχιλοχίας Αλεξάνδρα Ράπτη τονίζει πως επιβάλλεται η άριστη συνεργασία όλων των στελεχών για την κάθε επιτυχή αποστολή.

Τι κάνει ο/η ΕΠ.ΟΠ. οδηγός τεθωρακισμένου; Η δεκανέας ΕΠΟΠ Βασιλική Γιαλαμά τονίζει οτι οι συνθήκες πίεσης απαιτούν ομαδικό πνεύμα για να πετύχει το τετραμελές πλήρωμα την αποστολή του. Οι συνθήκες είναι απαιτητικές.

Ο λοχαγός Νικόλαος Γκόνης εξηγεί σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις πως απαιτείται σθένος και διαρκής αναζήτηση για το καλύτερο αν θές να πετύχεις.

Πολεμικό Ναυτικό

Όπως λέει ο πλοίαρχος Δημήτρης Καβουλάκος ΠΝ σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν στελέχη του Πολεμικού ναυτικού είναι απαραίτητο να υπάρχει η συναίσθηση οτι υπηρετούν την χώρα «μόνος του κανείς δεν  πετυχαίνει τίποτα, όλοι μαζί κάνουμε πάρα πολλά» είναι το μήνυμα που περνάει.

Η ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού Αικατερίνη Λέτσια εξηγεί τις ευθύνες που έχουν οι γιατροί στα πολεμικά πλοία.

Ο πρώτος μηχανικός Μάριος Ιωάννης Φλώρος τονίζει τις απαιτήσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και υπογραμμίζει πως ο νεαρός αξιωματικός του Π.Ν. αναλαμβάνει σε νεαρή υλικία να διαχειριστεί πανάκριβα οπλικά συστήματα που του εμπιστεύεται η υπηρεσία. Για αυτό και θέλει θάρρος, θέληση και επιμονή και εμμονή για να πετύχεις

Πολεμική Αεροπορία

Ο αντισμήναρχος (Ι) Παντελής Βατάκης υπογραμμίζει πως η Πολεμική Αεροπορία απαιτεί επιμονή, πειθαρχία και σταθερότητα. Απο εκεί και πέρα η Π.Α. θα σταθεί αρωγός. Όμως μόνο ο βιοπορισμός δεν είναι κριτήριο αφού δεν μιλάμε για επάγγελμα αλλά για λειτούργημα.

Ο ιπτάμενος Αντώνιος Κατσιαούνης τονίζει πως μέσα απο τις δυσκολίες έρχεται η ικανοποίηση για τα στελέχη και οι ηθικές απολαβές.

Ο τεχνικός αεροσκαφών Μιχάλης Θεοδωρόπουλος υπογραμμίζει πως για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα χρειάζεται συνεργασία και δουλειά πέρα απο ωράρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ