Η απουσία εθνικής στρατηγικής για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Γράφει ο Γεώργιος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α. (fb)

 

Γράφω στο βιβλίο μου για την δράση της Τουρκίας στα Βαλκάνια :

“….επιδιώκει την ενίσχυση και τον έλεγχο του μουσουλμανικού στοιχείου, στο οποίο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, προσπαθεί επίμονα να επιβάλει την τουρκική εθνική συνείδηση (όπως έκανε και στο εσωτερικό της Τουρκίας στο παρελθόν) με στόχο τον έλεγχο αυτών των πληθυσμών ώστε να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης επί των Κυβερνήσεών τους, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των στόχων της και της υποστήριξης του ρόλου της ως περιφερειακής δύναμης, τον οποίο με αξιώσεις και συνέπεια διεκδικεί”…

Και τι κάνει η Ελλάδα για να ανασχέσει αυτήν την στρατηγική της Τουρκίας;

Φοβάμαι πως τίποτα. Τι πρέπει να κάνει; και πάλι παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου :

“Η οικονομική ανάπτυξη της Θράκης αποτελεί επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για τον περιορισμό της Τουρκικής δραστηριότητας που γεννά προβλήματα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Χώρας μας, η άρση των οποίων, πέραν των άλλων, θα συμβάλει στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τον διακεκριμένο Πρέσβη ε.τ. κ. Αλέξανδρο Μαλλιά, επαναφέραμε το 2015 μέσα από ένα κοινό μας άρθρο , την εξαιρετική παλιά πρόταση του επίσης διακεκριμένου Πρέσβη ε.τ. κ. Κακλίκη Γιώργου, που έχει επί μακρόν και συστηματικά ασχοληθεί με τη ευρύτερη περιοχή, σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανάσχεση της Τουρκικής επιρροής, η οποία επιχειρείται με εργαλείο την οικονομική ενίσχυση των μουσουλμάνων της Θράκης που βιώνουν υψηλά επίπεδα ανεργίας και φτώχειας, από την οικονομική ανάπτυξη για την επίτευξη της οποίας απαιτείται η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας στο ανώτατο δυνατόν επίπεδο με μια διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, η απουσία εθνικής στρατηγικής είναι αισθητή στην ακριτική και ευαίσθητη αυτή περιοχή της πατρίδας μας”…

Με την ευκαιρία αυτή τι γίνεται με εκείνη την διακομματική επιτροπή για τη Θράκη;

Έχει εκδοθεί κανένα πόρισμα μέχρι σήμερα; Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα ουσιαστικό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ