«Να προκηρυχθούν προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. μέσω ΑΣΕΠ»

Τι αναφέρει αναγνώστης του Armynow.net στο θέμα της πρόσληψης 2000 ΟΒΑ και τι αντιπροτείνει

Διαβάστε όλη την επιστολή:

«Τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν άρθρα ότι το υπουργείο οικονομικών έδωσε την έγκριση για την πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ στις ένοπλες δυνάμεις.

Έναν θεσμό που απέτυχε και φαίνεται από τις παραιτήσεις των οπλιτών ,και τις θέσεις που έμειναν κενές στην προηγούμενη προκήρυξη του 2017. ( Για τον στρατό ξηράς χρειάστηκαν 3 προκηρύξεις για να συμπληρωθούν οι θέσεις , στο πολεμικό ναυτικό δεν συμπληρώθηκαν ποτέ ).

Έναν θεσμό που αποκλείει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες. Άνδρες που έχουν απολυθεί πάνω από 3 χρόνια ή δεν έχουν την ‘’κατάλληλη’’ ειδικότητα , απορρίπτονται από τον διαγωνισμό.

Δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και γυναίκες υποψήφιες ,δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής .
Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τα επιτελεία να μην
προχωρήσουν στην έκδοση προκήρυξης ΟΒΑ .

Αντί αυτού, να προχωρήσουν σε προκήρυξη ΕΠ.ΟΠ. ή νέου θεσμού στα πρότυπα των ΣΥ.ΟΠ. της Κύπρου , όπου όλοι οι πολίτες του κράτους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίς περιορισμούς.

Ο διαγωνισμός θα τρέξει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση κριτηρίων ,και ανάλογα τα μόρια του καθενός να επιλέγεται στο όπλο/σώμα , ειδικότητα που επιθυμεί και όχι εκεί που υπηρέτησε .

Οι επιτυχόντες όλων των ειδικοτήτων για να προσληφθούν θα περνάνε και από αθλητικές δοκιμασίες, όχι όπως με τους ΟΒΑ όπου μόνο οι υποψήφιοι Ειδικών Δυνάμεων , ελέγχονται σ’ αυτό το κομμάτι.

Περιμένουμε έναν σωστό και αξιοκρατικό διαγωνισμό πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών, όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ