Να πως εννοεί τον «διάλογο» η Τουρκία: Navtex για ασκήσεις με πυρά στη Λέσβο και για Barbaros στην Κύπρο

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Χθες όλοι οι ευρωπαίοι αλλά και οι Έλληνες αξιωματούχοι καλούσαν την Τουρκία να δείξει καλή «συμπεριφορά» και να προσέλθει σε διάλογο υποσχόμενοι ότι με αυτό το τρόπο θα αποφύγει τις κυρώσεις στη Σύνοδο κορυφής.

Φυσικά και η Τουρκία στις δηλώσεις του Ερντογάν και των υπουργών του δεν αρνείται τον διάλογο αλλά και χθες έδειξε πως τον εννοεί όταν αργά το βράδυ η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με δύο ναυτικές οδηγίες προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά μεταξύ του κόλπου της Φωκαιας και του νότιου τμήματος της θαλάσσιας περιοχής της Λέσβου για το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Και επέκτεινε τις προκλήσεις με νέα Navtex που εξέδωσε σχεδόν ταυτόχρονα με την οποία παρατείνει για έναν μήνα, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, τις έρευνες που διεξάγει το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin Pasa στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες η Τουρκία παρέτεινε και τις έρευνες του πλοίου Yavuz μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε προκλητική από την Κύπρο.

Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία δείχνει πως εννοεί τον «διάλογο» για τον οποίο κόβονται όλοι και κυρίως Γερμανοί και Αμερικανοί να ξεκινήσει άμεσα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο όπως διαρρέεται χωρίς καν να έχει γίνει γνωστό το πλαίσιο και το περιεχόμενο με μοναδικό στόχο να δικαιολογηθεί στη Σύνοδο κορυφής η μη λήψη κυρώσεων για τις παρανομίες της στην Αν. Μεσόγειο. Κάτι που ομολογούν όλοι ότι αποτελεί στόχος διαγράφοντας κάθε τούρκικη παρανομία και αυθαιρεσία που έχει κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές δηλώσεις με τις οποίες διεκδικεί σχεδόν όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει μεγάλη προθυμία να ξεκινήσει αυτόν το διάλογο και ελπίζουμε να γνωστοποιήσει τι ακριβώς συζητάει με την Τουρκία και να μην το μάθουμε και πάλι από ξένα ΜΜΕ και δηλώσεις ξένων παραγόντων. Η Τουρκία τα ζητάει όλα και αν κερδίσει έστω και τα ελάχιστα αυτό θα σημαίνει πολύ απλά ότι η Ελλάδα θα έχει προβεί σε παραχωρήσεις.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο νέος Φύρερ Ερτογκαν φτύνει τους πάντες στην ΕΕ και μόνον ο Μακρόν και ο Κουρτς σηκώνουν ανάστημα.Να τη χαιρόμαστε τέτοια Ένωση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ