Το ΝΑΤΟ κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο πάνω από την Ελλάδα!

Ηλεκτρονικό πόλεμο πάνω από την Ελλάδα, διεξάγει το ΝΑΤΟ αυτή την περίοδο! Σήμερα, τα “μάτια” της Συμμαχίας πετούσαν πάνω από την Κεντρική Ελλάδα


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Περιοχές άσκησης για ηλεκτρονικό πόλεμο έχει δεσμεύσει το ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα, μέσω της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη NOTAM 0288/17 το ΝΑΤΟ πρόκειται να κάνει ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου στην Ελλάδα, σε δυο περιοχές. Η μια περιοχή βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα κοντά στην Ανδραβίδα και η άλλη περιοχή βρίσκεται κοντά στη Σκύρο. Οι ασκήσεις θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο και πιο συγκεκριμένα ορισμένες στις 21 Μαρτίου και άλλες 20 με 24 Μαρτίου.

ΝΑΤΟ`

Είναι άγνωστο τι σενάρια θα “παίξει” η συμμαχία στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Ωστόσο επειδή βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό που μπορούμε να εικάσουμε είναι ότι θα είναι ρεαλιστικά σενάρια συνδεδεμένα με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά μας και φλέγονται αυτή την περίοδο, όπως λόγου χάρη η Συρία αλλά και η Λιβύη.

Πάντως σήμερα, τα ιπτάμενα “μάτια” του ΝΑΤΟ, τα awacs, πετούσαν πάνω από την Κεντρική Ελλάδα. Τα αεροσκάφη δνε ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού από το έδαφος, καθώς πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος, που βρισκόταν περίπου στα 30.000 πόδια, δηλαδή κάπου 10 χιλιόμετρα ύψος.

Ωστόσο η πτήση τους καταγράφηκε από τις εφαρμογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και παρακολουθούν τις πτήξσεις όλων των αεροσκαφών.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα ΝΑΤΟϊκά ιπτάμενα ραντάρ πετούσαν σε κύκλους πάνω από συγκεκριμένη περιοχή στην Στερεά Ελλάδα. μεταξύ Καμμένων Βούρλων, Λαμίας και Καρδίτσας.

ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ

 

ΝΑΤΟ

 

Τις φωτογραφίες από τις πτήσεις των ΝΑΤΟΪκών ιπτάμενων ραντάρ, μας παραχώρησε ο κ. Νίκος Τριάντης και τον οποίο ευχαριστούμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ